Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Храмове свято Свято-Введенської громади

Храмове свято Свято-Введенської громади

4 грудня 2014 року  релігійна громада  Свято-Введенської парафії, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва (бульв. Ромена Роллана, 10а), відсвяткувала своє храмове свято – Введення в храм Пресвятої Богородиці.


Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої й священика Василія Білика.


У самий день свята святкову Божественна літургія звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


Після євангельського читання отець Сергій звернувся до присутніх парафіян із словом про входження трирічної Діви Марії у святеє святих Єрусалимського храму та про її особливе призначення у втіленні Сина Божого.


Наприкінці Служби Божої священнослужителі відслужили молебень та прославили Пресвяту Владичицю нашу Богородицю і Приснодіву Марію.


Святкове Богослужіння прикрасив чудовий парафіяльний церковний хор, а служба Божа завершилася уставним многоліттям.


Особливим подарунком до храмового дня для нашої громади стало встановлення чотирьох менших куполів. Напередодні свята архангела Михаїла ці святі символи неба, якими є церковні куполи, були піднесені та встановлені на свої належні місця.


Настоятель храму протоієрей Сергій Петленко, вітаючи з престольним святом, подякував усім парафіянам за молитовну і фінансову допомогу в розбудові церковного комплексу; тим парафіянам які постійно вносять свої пожертви у церковну скарбницю, допомагаючи храму підводитися усе вище й вище. Завдяки цим благодійним внескам будівельники поточного року продовжили зведення найскладнішого етапу робіт – купольної частини храмової споруди. Імена усіх жертводавців, які вносять свої пожертви на купол будуть перенесені на іменні цеглини храму.


Святкування завершилося спільною трапезою, приготовленою стараннями громади.


Про свято


Коли Діві Марії виповнилося три роки, її благочестиві батьки приготувалися виконати свою обітницю. Вони скликали родичів, запросили ровесниць своєї дочки, одягли її в найкращий одяг і в супроводі народу, співаючи релігійні пісні, повели її в храм єрусалимський для посвячення Богу. Її подруги-ровесниці, як і Сама Марія, йшли із запаленими свічками у руках. Назустріч їм з піснеспівами виходили з храму священики на чолі із первосвящеником.


Іоаким та Анна з благоговійними молитвами поставили Марію на першу сходинку сходів, що вели до храму. Всього ж налічувалося п'ятнадцять сходинок - за числом псалмів, які священики співали при вході у храм.

І ось трирічна Марія сама, без чиєїсь допомоги, зійшла по високих сходинках. Там первосвященик зустрів і благословив її, як це він завжди робив з усіма, кого посвячували Богу. Потім, з натхнення Духа Святого, він увів її у святеє святих. Це було найсвященніше місце у храмі. Туди ніхто не мав права входити, крім нього самого, і то лише раз на рік. Святий Дух навіяв первосвященикові, що Марія, обрана отроковиця, достойна входити в найсвященніше місце. Їй наперед призначено Богом стати Матір'ю Сина Божого, Який відкриє людям вхід у Царство Небесне.

Іоаким та Анна, виконавши свою обітницю, повернулися додому, а Марія залишилась у храмі. Там Вона разом з іншими дівами навчалася Закону Божого та рукоділля; Вона ревно молилася, читала Святе Письмо і суворо дотримувалася посту.

При храмі Божому Пресвята Марія жила майже одинадцять років і виростала глибоко благочестивою, в усьому покірною Богу, надзвичайно скромною і працьовитою.

Пресвята Марія вирішила присвятити усе своє життя тільки одному Богу. Для цього Вона дала обітницю ніколи не виходити заміж, тобто назавжди залишитися Дівою.

Дух Божий і святі ангели охороняли Божественну Отроковицю.

Введення у храм Пресвятої Діви Марії святкується Православною Церквою 4 грудня (21 листопада ст. ст.). Цей день вважається великим святом, який у церковних піснеспівах називається передвістям Божого благовоління до людей. З цього свята у храмі починають співати під час ранньої: Христос народжується.


Джерело: Серафим Слобідський, прот. "Закон Божий".


ТРОПАР СВЯТА


Сьогодні благовоління Божого провіщення і спасіння людей проповідання, у храмі Божому ясно Діва являється і Христа всім провіщає; їй же і ми голосно заспіваймо: радуйся, промислу Створителя здійснення.


КОНДАК СВЯТА


Пречистий храм Спасів, дорогоцінний чертог і Діва, священна скарбниця Божої слави сьогодні вводиться в дім Господній, благодать з Собою вводячи, що в Дусі Божественнім, Її ж оспівують ангели Божі: Вона є оселя небесна.


ЗАДОСТОЙНИК СВЯТА


Ангели, введення Пречистої / бачачи, здивувалися, / як то Діва входить / у Святеє Святих. Нехай до одушевленного Божого кивоту / ніяк не доторкнеться рука скверних; / уста ж вірних, Богородиці невпинно / глас ангела співаючи, / з радістю хай виголосять: / справді вища всіх єси, Діво чистая.


ВЕЛИЧАННЯ СВЯТА 


Величаємо Тебе, пресвятая, Богом обрана, Діво, і шануємо введення Твоє у храм Господній.

Повний фоторепортаж про святкування храмового свята можна переглянути в галереї - http://www.cerkva.kiev.ua/photogallery/Xramovyj-den-2014/index.html

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя