Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

День храмового свята на парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

День храмового свята на парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

В двунадесятих святах існує, окрім видимої події, ще і її таємний, внутрішній зміст. Введення Пресвятої Богородиці у храм відбулося, коли юній отроковиці виповнилося три роки. Її батьки - Іоаким і Анна, довго не мали дітей, молились про народждення дитини. І Господь, почув в молитві цих уже не дуже молодих людей, явив чудо - послав їм дочку. Чи потрібно говорити про те, що праведні батьки берегли Марію, "як зіницю ока". І ось привели вони Її до храму, поставили на першу сходинку - і ось вона сама на інші сходинки пішла, підкріплена невидимою силою Бога.


Побачивши це і через таємне повчання зрозумівши, що перед ним Пресвята Діва, архієрей увів Святу отроко-вицю у Святеє Святих храма, куди і сам він міг заходити лише один раз на рік. Введення Богородиці у Святеє Святих храма - і подія, і духовний зміст свята, в якому відбувається єднання небесного із тілесним, єднання Неба і народжденої на землі, Тієї, Яка стане дверима на Небо. Тільки чиста і непорочна душею змогла увійти туди, - в серце Храма, і стати месцем вселення Спасителя. Тут початок нашого спасіння, його перша сходинка, на яку стала трьохрічна отроковиця. Із цього дня у храмі починають співати "Христос народжується", готуючи нас до свята Різдва Христового.


Світла радість, яка сходить до нас в це свято, нагадує нам ще і про те, що Святеє Святих є в кожній людині, - це його душа. Бути храмом, місцем перебування Святого Духа - в цьому її найвище призначення.


4 грудня 2010 року із нагоди храмового свята, на запрошення настоятеля протоієрея Сергія Петленка, прибув благочинний Святошинського району протоієрей Валерій Семанцо, який і очолив Божественну літургію в Свято-Введенському храмі. Крім настоятеля храму, отцю благочинному співслужили протоієрей Григорій Фоя, священик Василь Білик і священик Володимир Стороженко.


За богослужінням співав чудовий церковний хор парафії. Наприкінці літургії отець Валерій виголосив проповідь, в якій наголосив на особливій місії Пресвятої Діви Марії і пояснив значення її входу у храм, тим самим вказавши християнам на те, що і вони повинні не забувати дорогу до храму Божого.


Святкове богослужіння завершилося водосвятним молебнем і уставним многоліттям.


Після богослужіння настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко подякував отцю Валерію за візит і очолення літургії, а також за духовні настанови.


На запрошення настоятеля парафії отець благочинний і гості оглянули будівельний майданчик церковного комплексу, де зводиться, при допомозі жертводавців, великий храм. Отець Сергій розповів усім присутнім про хід будівельних робіт, про ті роботи які уже було виконано і ті, які планується здійснити в наступному році.


Святкування завершилося спільною трапезою, приготовленою стараннями громади.

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя