Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2013 рік

23.06.2013

П'ятдесятниця. День Святої Трійці

23 червня — П’ятдесятниця, чи день Святої Трійці. Через десять днів після Вознесіння, або на п'ятдесятий день від Пасхи християни відзначають день Святої Трійці, або “зелені свята”, чи П'ятдесятницю. Це свято, одне з найдавніших, власне, є днем народження Церкви.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів.

У день вшанування Святої Трійці, cвяткове богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої.

У пастирському слові наприкінці богослужіння протоієрей Сергій Петленко привітав віруючих з великим дванадесятим святом та розкрив зміст свята П’ятдесятниці.


детальніше...

25.06.2013

День Святого Духа

Наступний день після свята Трійці називається Днем Святого Духа і присвячений прославленню Святого Духа. 

Зішестя Святого Духа на апостолів відзначається Православною Церквою, як одне з найбільших свят, на п`ятдесятий день після Великодня (тому що Дух Святий зійшов на п`ятдесятий день після Воскресіння Ісуса Христа) і тому називається П`ятдесятницею, чи днем Трійці, бо з цього дня відкрилася світові дія усієї Пресвятої Трійці, і люди навчилися поклонятись і прославляти три лиця єдиного Божества: Отця, і Сина, і Святого Духа.


детальніше...

28.06.2013

Допоможіть піднятися церковним куполам

храм      Допоможіть піднятися церковним куполам – нехай ці святі символи неба засяють нам усім на землі!

Дорогі браття і сестри!

У будівництві нашого нового храму продовжується етап виготовлення і зведення купольної частини. Вартість виготовлення та встановлення куполів складає 850 тисяч гривень (металеві конструкції, цегла, деревина, покрівельне залізо, оплата роботи будівельників). Зібрати необхідну суму неможливо без вашої активної фінансової допомоги!

Від кожного з вас залежить, як швидко будуть зведені церковні куполи і зазвучить молитва під їх склепіннями.

Не залишайтесь байдужими – адже зводиться храм для молитовного єднання з Богом кожного з вас, ваших дітей та внуків, а пожертва Богові обов’язково обернеться злагодою та добробутом для вашої родини.

Пожертви на будівництво Свято-Введенського храму можна зробити у храмі або через парафіяльний банківський рахунок.

                   


детальніше...

07.07.2013

Різдво чесного і славного пророка Предтечі Хрестителя Іоана

7 липня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших християнських свят – Різдво Іоана Предтечі, Хрестителя Господнього. Це є велике свято, хоча і не дванадесяте. Свято встановлене на згадку про події, пов’язані з народженням Іоана Хрестителя, які описані в Євангелії від Луки (Лк. 1:24-25, 57-68, 76, 80).

У день свята Різдва чесного славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко в співслужінні протоієрея Григорія Фої, відправив Божественну Літургію.


детальніше...

14.07.2013

День пам'яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня Православна Церква вшановує пам'ять славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Апостоли Петро і Павло зробили надзвичайно великий внесок у поширенні християнства серед іудеїв і язичників, тому Церква і називає їх «первоверховними апостолами».

У день свята настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко, в співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика, відправив Божественну Літургію.

Наприкінці Літургії отець Сергій виголосив проповідь на тему свята.


детальніше...

21.07.2013

У Святошинському районі відбувся молебень за Україну на честь 1025-річчя Хрещення Київської Руси-України

Біля пам’ятника Миколі Святоші, що знаходиться поруч з Святошинською районною в місті Києві державною адміністрацією, 19 липня 2013 року  відбувся молебень за Україну на честь 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та клопотанням Бондаря Юрія Івановича – голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації був відслужений молебень, який очолив керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт.


детальніше...

27.07.2013

Святий рівноапостольний князь Володимир, хреститель Русі

Небагато імен на скрижалях історії можуть порівнятися з ім'ям святого рівноапостольного Володимира, хрестителя Русі, котрий на віки вперед визначив духовну долю нашої Церкви і нашого православного народу. Святий князь Володимир був сином Київського князя Святослава (+972). Вперше ім'я Володимира згадується в руських літописах під 968 роком, в оповіданні про нашестя печенігів, коли його бабця, свята рівноапостольна княгиня Ольга (+969; пам’ять 11 липня), з малолітніми внуками, через відсутність свого сина Святослава, були обложені в Києві степовими кочівниками.

детальніше...

28.07.2013

У столиці молитвою і Хресною ходою Київський Патріархат відзначив 1025-ліття Хрещення Русі

Цього року особливо урочисто Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначила церковне і державне свято – 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України. Кульмінацією святкування стала багатотисячна Хресна хода центральними вулицями столиці – від Володимирського собору до пам’ятника Хрестителю Руси святому Володимиру Великому, де було звершено молебень.

Богослужіння з нагоди подвійного свята – престольного свята кафедрального патріаршого Володимирського собору і 1025-ліття Хрещення Київської Русі – 27-28 липня 2013 р. очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні понад 40-ка архієреїв та представників духовенства з усіх єпархій Київського Патріархату.


детальніше...

14.08.2013

Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього та пам'ять мучеників Маккавеїв

14 серпня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших свят - Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. Також цього дня вшановується пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.).

Напередодні 13 серпня у Свято-Введенському храмі було відслужене Всенічне Бдіння, під час якого було винесено Хрест на середину храму для поклоніння.Богослужіння звершив протоієрей Григорій Фоя у співслужінні священика Василя Білика.

У сам день свята, 14 серпня 2013 року, в храмі було звершено Божественну Літургію.


детальніше...

19.08.2013

Преображення Господа нашого Ісуса Христа

19 серпня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят церковного календаря – Преображення Господа нашого Ісуса Христа.

Свято Преображення Господнього — одне з дванадцяти найбільших свят Церкви Христової, встановлене на честь об’явлення божественної природи Христа Спасителя своїм учням.

Святкову Божественну Літургію звершив настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя