Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2014 рік

06.04.2014

Неділя 5-та Великого посту: пам’ять преподобної Марії Єгипетської

У п’яту неділю Великого посту Церква молитовно вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської. 

Про життя святої розповів преподобний Зосима. Він змалку потрапив у монастир, оскільки батьки його загинули. Аж 53 роки Зосима вправлявся в пості та молитві й досягнув великої святості. Таких подвижників диявол спокушає гордістю. Зосима замислився над питанням: чи є святі, подібні до нього? Йому з’явився ангел, який повелів йти в монастир біля Йордану і там дізнатися, що є люди набагато досконаліші за нього, і різними є шляхи, які ведуть до спасіння.


детальніше...

07.04.2014

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

12.04.2014

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.


детальніше...

15.04.2014

Богослужіння Страсного тижня

"страсті"

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

16.04.2014

Вітаємо з церковною нагородою!

Громада парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці» вітає клірика храму прот. Григорія Фою з церковною нагородою, яку він отримав з рук Святійшого Патріарха Філарета!

У середу, 16 квітня 2014 року, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Літургію Ранішосвячених Дарів у Свято-Володимирському кафедральному соборі. Святійшому Владиці співслужило духовенство кафедрального собору та міста Києва.


детальніше...

18.04.2014

Анонс! Великдень!

Пасха

Громада Свято-Введенського храму запрошує усіх розділити разом радість свята над святами – Світле Христове Воскресіння (Пасху, Великдень)!

Розклад Пасхального богослужіння:

Полунощниця (опівнічна відправа) –  19 квітня о 23:30;

Пасхальна Утрення і Божественна літургія – 20 квітня о 0:00;

Освячення пасок, яєць та інших святкових страв відбудеться після Богослужіння – з 3:30 до 12:00 – (освячення відбудеться біля храму-каплиці від кільця по вул. Якуба Коласа до вул. Тулузи).

Запрошуємо на спільну молитву!!! 

Христос воскрес!!!


детальніше...

21.04.2014

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

детальніше...

25.04.2014

Святійший Патріарх Філарет звершив літургію у храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, з нагоди храмового свята, 25 квітня 2014 року звершив Божественну літургію у столичному храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело", що на Південній Борщагівці.

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та клірики парафії протоієрей Григорій Фоя й священик Василій Білик, взяли участь у святковій Божественній літургії з нагоди храмового свята.


детальніше...

10.05.2014

Вітаємо ветеранів!

Минуло вже багато років від травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Цього славного дня ми вшановуємо всіх тих, хто загинув під час найбільшої та найкривавішої війни на нашій планеті.

8 травня 2014 року ветерани та інваліди Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, малолітні в’язні концтаборів, діти війни Святошинського району м. Києва, на чолі з головою ОІВ і ЗС Ярошем П.М., зібралися на святковий концерт у ліцеї «Еко» № 198, що вже багато років гостинно приймає фронтовиків і учасників війни у стінах свого навчального закладу.


детальніше...

12.05.2014

Зустріч голови Парафіяльної ради з громадою

25 травня 2014 року відбудуться  позачергові вибори Президента України, мера Києва та депутатів Київради.

Цього року на вибори до Київради йде багато порядних і достойних наших парафіян кандидатами в депутати, щоб відповідально представляти інтереси нашого району в органах влади. Але серед них є людина, яка ось уже майже чотирнадцять років є головою Парафіяльної ради нашої парафії – це Олександр Михайлович Кулик. Усі ці роки він гідно виконує свої обов’язки перед громадою та є ревним православним християнином, який живе за заповідями Божими.

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя