Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2020 рік

07.01.2020

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня щороку наша Православна Церква святкує одне з найбільших християнських свят – Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. У цій назві розкривається догматичний зміст свята – втілення (народження в часі від Пречистої Діви Марії) Другої Іпостасі Пресвятої Тройці – Сина Божого, Споконвічного Отцевого Слова (Ін. 1: 1 – 2). Тому Церква в ірмосі 3-ої пісні першого канону на Різдво Христове стверджує: «Раніше віків від Отця народженому нетлінно Сину, і в останні дні від Діви безмужно втіленому, Христу Богу, взиваймо: Ти, що підніс ріг наш, свят єси, Господи». Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

детальніше...

19.01.2020

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят –Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. Богоявлення (грец. Θεοφάνια), або Явлення (грец. Επιφάνια — Епіфанія) — одне з найдавніших християнських свят.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

Напередодні святкового богослужіння у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів, яке згідно церковного уставу розпочалося Великим повечір'ям. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священника Василія Білика.

У день Хрещення Господнього, 19 січня 2020 року,  святкову Божественну літургію звершив настоятель –  протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. 


детальніше...

12.02.2020

Собор трьох великих Вселенських вчителів

12 лютого Свята Православна Церква святкує пам’ять трьох великих і визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Іоана Золотоустого. 

У Свято-Введенському храмі була відслужена Божественна літургія, яку звершив клірик храму - протоієрей Григорій Фоя. Наприкінці богослужіння був звершений молебень, на якому ще раз відбулося прославлення святителів і вчителів Церкви. Після відпусту служби Божої отець Григорій виголосив проповідь, в якій наголосив про приклад життя і пастирства всіх трьох святителів для усіх нас, як послідовників Христового вчення.

Згідно з Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст., в час правління Візантійського імператора Олексія I Комніна про те, хто з цих трьох святителів є більш цінний для Церкви.

детальніше...

15.02.2020

Стрітення Господа нашого Ісуса Христа

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господа нашого Ісуса Христа.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священник Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.

Після відпусту отець Григорій, від кліру і громади, привітав настоятеля храму о. Сергія Петленка з річницею священичої хіротонії, яка співпала зі святом Стрітення Господнього.


детальніше...

20.02.2020

АНОНС : 22 лютого - батьківська поминальна субота

22 лютого, у поминальну суботу, в Свято-Введенському храмі буде звершена Літургія - о 9:00, а заупокійне богослужіння - о 10:30.

Батьківські суботи (а їх в церковному календарі кілька) – це дні особливого поминання покійних. У ці дні в православних храмах здійснюється особливе поминання померлих православних християн.

Молитва за померлих – це найбільше і найголовніше, що ми можемо зробити для тих, хто відійшов у світ інший.


детальніше...

03.03.2020

Розпочався Великий піст

Найважливішим з постів Православної Церкви вважається Великий піст, або свята Чотиридесятниця, встановлена з часів апостольських в спогад 40-денного посту Христа Спасителя.  

Оскільки цього року Великдень припадає на 19 квітня, то Великий піст починається в понеділок, 2 березня, а закінчується в суботу, 18 квітня. 

Великий піст – найголовніший і найсуворіший у церковному році. Він триває 48 днів і завершується напередодні Великодня.


детальніше...

12.03.2020

Заходи карантинні в громаді для боротьби з коронавірусом

Оголошення

Дорогі брати і сестри!

У зв’язку із поширенням епідемії і запровадженням в Україні карантинних заходів через загрозу коронавірусу COVID-19, врахувавши рекомендації прес-служби Київської Митрополії, інформуємо парафіян про заходи безпеки, які запроваджуються у Свято-Введенському храмі.

1. Богослужіння в храмі не скасовуються.

2. Закликаємо парафіян з ознаками респіраторних та інфекційних хвороб утриматись від загальних богослужінь в храмі та залишатися вдома. Також це стосується осіб з ослабленим імунітетом. Для сповіді та причастя хворих священнослужителі нашого храму відвідують парафіян вдома.


детальніше...

15.03.2020

Молитва під час епідемії

Господи Боже наш! Вислухай с висоти святого Твого Престолу нас, грішних і недостойних рабів Твоїх, які прогнівали Твою милість своїми гріхами і милосердя Твоє відкинули, і не покарай рабів Твоїх, але відверни страшний гнів Твій, який справедливо спіткав нас, припини згубну кару, відверни страшний меч Твій, що невидимо і повсякчасно вражає нас, і помилуй нещасних і слабких рабів Твоїх, і не осуди на смерть душі наші, які в покаянні приступають із виснаженим серцем і зі сльозами до Тебе, Богу Милосердному, Який прохання наші приймає та переміни подає. Бо Тобі належить милувати і спасати, Боже наш, і Тобі славослів'я приносимо, Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

детальніше...

07.04.2020

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці - початок нашого спасіння. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлене Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Наприкінці богослужіння був звершений молебень, на якому духовенством храму були піднесені щирі молитви до Господа та Пресвятої Богородиці.


детальніше...

09.04.2020

Прямі трансляції з богослужінь нашого храму

Дорогі брати і сестри!

Повідомляємо вам про впровадження ПРЯМИХ ТРАНСЛЯЦІЙ (ON-LINE) з богослужінь нашого Свято-Введенського храму! Принагідно висловлюємо щиру подяку усім нашим помічникам, адже тепер усі парафіяни мають можливість долучитись до спільної молитви в своїй рідній громаді, перебуваючи на карантині вдома.

Для того, щоб дивитися і слідкувати за богослужіннями потрібно підписатися на Ютуб-канал нашого храму


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя