Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Чорнобильці продовжують свою волонтерсько-чорнобильську діяльність

Чорнобильці продовжують свою волонтерсько-чорнобильську діяльність







У кожного своя передова


У кожного з нас у житті свій фронт. Як правило, чим більше людині довелось пережити, зазнати лиха, тим вразливіша вона до чужої біди. Власне, тому й не варто дивуватись, що Коломийська громадська організація інвалідів «Союз. Чорнобиль. Україна», яку очолює Віктор Познік, а також комітет «Діти Чорнобиля», яким опікується отець Іван Остафійчук, не зважаючи на власні клопоти й негаразди, ось уже півтора року активно допомагають бійцям АТО на Сході, переселенцям, пораненим воїнам, дітям і родинам учасників АТО. Зокрема, нещодавно завдяки налагодженій співпраці з італійськими заробітчанками, вдалося доправити у госпіталь Артемівська перев’язувальні матеріали, слухові апарати, засоби вимірювання тиску, гігієнічні товари, інші необхідні для поранених речі. На початку липня коломийські чорнобильці доставили добродійний вантаж у Київський опіковий центр, ще один якраз формується для відправлення.



Крім цього, в «Українському спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення» МОЗ України, який розташований в заповідній зоні у Пущі Водиці, у каплиці Чорнобильський Спас (обладнаній, до речі, з ініціативи Коломийської організації чорнобильців шість років тому) минулої неділі відбулась служба Божа для 180 дітей-чорнобильців, воїнів АТО і переселенців, які там лікуються і відпочивають, – з нагоди свята Петра і Павла.


 – Попередньо, – розповідає Віктор Познік, – ми оголосили для дітвори конкурс малюнків. Підбиття підсумків стало справжнім святом для малечі. Після служби Божої переможці творчого конкурсу отримали подарунки, без сюрпризу не лишився ніхто. Для дівчаток і хлопчиків, які змушені були втікати разом з батьками від війни, конкурс малюнків став нагодою забути про пережиті жахіття, втілити на папері свої дитячі мрії і сподівання.


Приємний момент чекав і Коломийську спілку "Союз. Чорнобиль. Україна". Її керівника Віктора Позніка сам Філарет удостоїв ордена рівноапостольного князя Володимира другого ступеня – за активну добродійну і волонтерську діяльність. Нагороду вручали у капличці в Пущі Водиці, до створення якої коломияни доклали чимало зусиль. Пан Віктор на мої привітання скромно і стримано зауважив: звісно, приємно отримувати нагороди такого гатунку, проте, ніхто нині не працює заради орденів. Просто кожен має робити свою справу: одні на фронті, інші – в тилу, бо, власне, у всіх нас тепер своя передова...


 Валентина БЛИЗНЮК.

За матеріалами сайту - http://kolo-chornobyl.at.ua/


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

26 квітня. П'ятниця


Сщмч. Василія, єп. Амасійського

Свт. Стефана, єп. Великопермського

Сщмч. Василія, єп. Амасійського. Прав. Глафiри, дiви (322). Прп. Іоаникiя Дiвиченського (ХІІІ, Серб.). Свт. Стефана, єп. Великопермського (1396).

детальніше...

27 квітня. Субота


Ап. і сщмч. Симеона, сродника Господнього

Прп. Стефана, iгум. Печер­сь­кого

Ап. і сщмч. Симеона, сродника Господнього (107). Прп. Стефана, iгум. Печер­сь­кого, єп. Володимиро-Волинського (1094). Прав. Євлогiя, странно­приїмця (ІV).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя