Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2018 рік

05.01.2018

З Різдвом Христовим та Новим 2018 роком!

листівка

Дорогі брати і сестри! 

Вітаємо Вас з Різдвом Христовим та Новим 2018 роком! 

Бажаємо Вам мирного неба, родинного щастя, міцного здоров’я, достатку та злагоди у Ваших оселях.

Бажаємо, щоб Божа благодать запалила у Ваших серцях вогонь віри, надії та любові, а Новий рік подарує здійснення найсміливіших Ваших творчих задумів і  сподівань. 

Нехай над кожною родиною зійде Боже благословення, а благодатне світло Божественної любові буде з усіма Вами!

Христос народився! Славімо Його!

З повагою до Вас:

настоятель Свято-Введенської парафії – прот. Сергій Петленко,

прот. Григорій Фоя та

свящ. Василь Білик. 


детальніше...

08.01.2018

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».

Свято це належить до числа дванадесятих празників, але, на відміну від інших, святкується Церквою з особливо вираженою величністю та торжеством. Різдво Христове вважається другою Пасхою (в древніх Типіконах під 25 грудня/7 січня є надпис: "Пасха. Свято тридневне").


детальніше...

20.01.2018

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят – Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. 

Це свято має й інші назви. Святим Богоявленням воно називається через те, що цього дня відкрився людям Бог в усій повноті Пресвятої Тройці: втілений Син Божий хрестився в ріці Йордані, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубинім, а з Неба було чути голос Бога Отця: "Це Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління" (Мф. III, 13-17, Мк. I, 9-11, Лк. III, 21-22).

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів, яке згідно церковного уставу розпочалося Великим повечір'ям. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

23.01.2018

Вітаємо Святійшого Патріарха Філарета з 89-літтям!

Сьогодні наш Патріарх Філарет святкує свій 89-й день народження. А завтра розпочнеться 90-й рік земного життя. Його працьовитості й цілеспрямованості можуть позаздрити молоді. Непохитний дух й сильна воля - ось які епітети зігрівають сьогодні наші серця при згадуванні Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату. 

Бажаємо духовних та тілесних сил для подальшого служіння Богові та українському народу.

Многії та благії літа, Святійший Владико.


детальніше...

12.02.2018

Собор трьох великих Вселенських вчителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого

Празник трьох святителів є одним з найшанованіших свят Православної Церкви. Згідно із Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст. про те, хто з трьох святих є більш цінним для Церкви. Одні вище ставили святого Василія Великого, другі –  святого Григорія Богослова, а ще інші – святого Іоана Золотоустого. Через це між ба­гатьма виник розбрат: одні називалися — василіанами, другі — григоріанами, а треті — іоані­тами.

детальніше...

17.02.2018

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.


детальніше...

21.02.2018

Розпочався Великий піст. Підбірка статей

Від 19 лютого до 8 квітня – свята Пасхи – триватиме Великий піст. Це час стримання, покаяння і духовного удосконалення. Пропонуємо Вашій увазі підбірку статей на тему посту і покаяння.

детальніше...

02.03.2018

Про Великий піст і його значення

«Цей же рід виганяється тільки молитвою і постом» (Мф. 17, 20).

Великий піст - це найважливіший і найдревніший з багатоденних постів, цей час є підготовкою до головного православного свята - Світлого Христового Воскресіння.

Більшість людей сьогодні не мають сумніву в благотворному впливі посту на душу і тіло людини. Піст (правда, як дієту) рекомендують навіть світські лікарі, відмічаючи благотворну дію на організм тимчасовою відмовою від тваринних білків і жирів. Проте, сенс посту зовсім не у тому, щоб схуднути або тілесно підлікуватися. Святитель Феофан Затворник називає піст «періодом спасительного лікування душ, засобом для очищення від усього старого, таємного і брудного».


детальніше...

04.03.2018

Як приготуватися до сповіді?

Сам Ісус Христос дав святим апостолам, а через них і всім священикам, владу відпускати (прощати) гріхи: «Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тим відпустяться; на кому залишите – залишаться» (Ін. 20, 22–23). Крім того, Христос Спаситель ще раніше двічі виголосив  обітниці про це Таїнство. Перша була проголошена апостолові Петру, коли той від усіх апостолів  визнав Христа Сином Божим: «І дам тобі ключі від Царства Небесного: і що зв’яжеш на землі, те буде зв’язане на  небесах, і що розв’яжеш на землі, те буде розв’язане на небесах» (Мф. 16, 19)

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя