Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2018 рік

11.03.2018

Як підготуватися до Святого Причастя?

“Причастя або Євхаристія, є таїнство, в якому віруючий під виглядом хліба і вина споживає (причащається) Самого Тіла й Крови Господа нашого Ісуса Христа на відпущення гріхів і на Життя Вічне”. (Православний катехизис).

Підготовка до Причастя здавна називається говінням. Готуючись з'єднатися з Христом у таїнстві Євхаристії, православний християнин повинен підготувати свої душу і тіло до гідної зустрічі з Господом.

Під час Великого посту Церква закликає усіх своїх вірних примиритися з Богом і з'єднатися з Ним через святі таїнства Сповіді та Причастя.


детальніше...

13.03.2018

Анонс! Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 29 березня  о 14:00 (четвер).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

01.04.2018

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

02.04.2018

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

05.04.2018

Церковна нагорода від Патріарха

4 квітня 2018 року, у Велику середу, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Божественну літургію Ранішосвячених Дарів у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек і духовенство м. Києва.

Під час богослужіння, на малому вході, Патріарх Філарет до дня свята Пасхи відзначив священнослужителів м. Києва богослужбовими нагородами.

Церковну нагороду, від Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату - Святійшого Патріарха Філарета, також отримав клірик Свято-Введенського храму – протоієрей Григорій Фоя.

За багаторічне пастирське служіння на ниві Церкви Христової, отець Григорій був відзначений високою церковною нагородою – право носіння хреста з прикрасами.


детальніше...

06.04.2018

Страсна П'ятниця - найскорботніший день року

У православних християн сьогодні Велика П'ятниця Страсної седмиці - день розп'яття Спасителя, найскорботніший день у році.

Страсна П'ятниця присвячена спогадам про суд над Ісусом Христом, його розп'яття і хресну смерть на Голгофі, зняття Його тіла з хреста і поховання.

Згідно з Євангеліями, в п'ятницю після арешту в Гефсиманському саду, Ісуса повели на допит в дім первосвященика. Після суду, Понтій Пілат, прокуратор іудейський, затвердив вирок про страту Христа. Згідно з традицією, на честь великого свята юдейської Пасхи одного з арештованих милували. Прокуратор у зверненні до народу радив звільнити Ісуса, але підкуплені грошима первосвящеників і фарисеїв люди кричали: "Розіпни Його!", а про Варавву: "Відпусти його!". Останніми словами Ісуса були: "Отче! В руки Твої віддаю дух Мій".


детальніше...

10.04.2018

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

8 квітня 2018 р., православні християни по всьому світу відзначили своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої та свящ. Василя Білика.


детальніше...

16.04.2018

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію в храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

13 квітня 2018 року, у день шанування ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав парафію ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" на Борщагівці, де звершив Божественну літургію з нагоди храмового свята.

На запрошення отця настоятеля, участь в святковій Літургії взяв настоятель Свято-Введенської парафії прот. Сергій Петленко, а також клірики храму – прот. Григорій Фоя та свящ. Василь Білик.

Святійшого Патріарха, за доброю традицією, на паперті храму зустрів настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо разом із вихованцями недільної школи, які піднесли йому запашний коровай та квіти.


детальніше...

22.04.2018

Продовжуємо будівництво храму

За останні декілька років, на будівництві нашої нової святині, були виконані роботи з нанесення розчином фібробетону (методом торкретування) понад 800м2 металевих конструкцій, зводів й парусів, а також проведені електро-монтажні роботи.

На цих днях ми розпочали наступний етап робіт – це нанесення машинним методом вапняно-цементної штукатурки на стіни храму. 

Минулої неділі, після Божественної літургії, ми звернулися до Господа за допомогою, звершивши чин молебню про закликання Святого Духа на початок всякої доброї справи.

Дорогі брати і сестри, звертаємося й до вас про молитовну й матеріальну підтримку для продовження робіт на будівництві великого храму, який стане основною спорудою церковного комплексу.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя