Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2012 рік

07.01.2012

Різдво Господа нашого Ісуса Христа

7 січня Православна Церква святкує народження Спасителя нашого Ісуса Христа.

Із року у рік ми піднесено і радісно святкуємо втілення Сина Божого. Ця велична подія є початком і основою нашого спасіння. Бо значення Різдва Христового полягає у тому, що Син Божий, з’єднавшись з нашою природою через народження від Діви Марії і Святого Духа, оновив наше людське єство, звільнивши його від гріха і смерті.

детальніше...

22.01.2012

Хрещення Господнє (Богоявлення)

19 січня православний світ святкує Хрещення Господнє. Це одне з великих дванадесятих свят, яке святкується, не менш велично, ніж Різдво Христове. Два цих свята, і Різдво і Хрещення, об’єднані між собою святками і складають єдине торжество – свято Богоявлення. Саме в єдності цих свят нам являються всі три особи Пресвятої Тройці. У вифлиємському вертепі прийняв природу людську Син Божий, але тільки на Хрещення Він явив Свою божественну сутність, - із небес «Дух Святий зійшов на Нього у тілесному вигляді, як голуб» і було чутно голос Бога Отця, «Який говорив: Ти Син Мій улюблений; у Тобі Моє благовоління !» (Лк.3,22).

детальніше...

26.01.2012

Молебень у військовій частині

 23 січня 2012 року у військовій частині, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва і якою духовно опікується громада парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці», розпочалися планові військові навчання. На запрошення командира до військової частини прибув настоятель храму прот. Сергій Петленко у супроводі прот. Григорія Фої і свящ. Василя Білика.

детальніше...

15.02.2012

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

У свято Стрітення Господнього Церква згадує важливу подію земного життя Господа нашого Ісуса Христа. На 40-й день після народження Богомладенця принесли до Єрусалимського храму, який був центром релігійного життя боговибраного народу. За Моїсеєвим законом жінці, яка народила младенця чоловічої статі, напротязі 40 днів було заборонено входити до храму Божого. Після цього терміну мати приходила до храму з младенцем, щоб принести Господу подячну і очищувальну жертву. Пресвята Діва Марія не мала потреби в очищенні, бо без гріха народила Джерело чистоти і святості, але через глибоке смирення Вона підкорилася закону.

детальніше...

24.02.2012

Підготовчі тижні до Великого посту

Тиждень про митаря і фарисея.

Тиждень про митаря і фарисея - перший недільний день, з якого розпочинається приготування християн до початку Великого посту. Фарисей вважав вищим проявом праведності зовнішнє вираження шанування Бога : піст, виконання обрядових законів - і тим самим ростив у своїй душі важкий гріх гордості. Митар же - збирач податків, що зневажається усіма людьми, - усвідомлював свою гріховність і щиро сповідував її перед Богом, не вважаючи за можливе звеличуватися перед ким-небудь або когось засуджувати; тому Господь й іменує його "більше виправданим".

Молитва митаря - "Боже, будь милостивий до мене, грішника!" - прийнята Церквою як загальновживана, актуальна завжди і для кожного з нас.  

детальніше...

28.02.2012

Про Великий піст і його значення

«Цей же рід виганяється тільки молитвою і постом» (Мф. 17, 20).

Великий піст - це найважливіший і найдревніший з багатоденних постів, цей час є підготовкою до головного православного свята - Світлого Христового Воскресіння.

Більшість людей сьогодні не мають сумніву в благотворному впливі посту на душу і тіло людини. Піст (правда, як дієту) рекомендують навіть світські лікарі, відмічаючи благотворну дію на організм тимчасовою відмовою від тваринних білків і жирів. Проте, сенс посту зовсім не у тому, щоб схуднути або тілесно підлікуватися. Святитель Феофан Затворник називає піст «періодом спасительного лікування душ, засобом для очищення від усього старого, таємного і брудного».

детальніше...

03.03.2012

Ювілей районній Організації інвалідів війни і Збройних сил

2 березня в актовій залі Центру культури «Святошин», що на проспекті Перемоги, 112, представники влади та громадськості урочисто вітали з 20-річчям з дня заснування організації. 

Цього дня поздоровити ювілярів завітали голова Святошинської райдержадміністрації Сергій Миколайович Рюмшин, заступник голови з гуманітарних питань Наталія Сергіївна Пазенко, військовий комісар Святошинського району Вадим Федорович Ліхтін. Урочисті заходи відвідав і настоятель Свято-Введенської парафії протоієрей Сергій Петленко у супроводі священика парафії протоієрея Григорія Фої.

детальніше...

03.03.2012

Як приготуватися до сповіді?

Преподобний Єфрем Сирин про покаяння

"Впав я, підійми і дай хоч трохи потрудитися, щоб на Суді не бути посоромленим. Очисти мене благодаттю твоєю, Милосердний Отець; обмий скверну мою всеочищуючим іссопом Твоїм, і зціли язви мої, щоб подякував я за благодать Твою!"

 Я впав: підійми і укріпи мене Господи, бо Ти підіймаєш всіх, хто впав. Простягни до мене Свою руку і знову оживотвори мене Твоїми щедротами! Супротивник збрехов мені, зняв з мене та вкрав все моє вбрання, зробив так, що залишаюсь я безплідним і повинен йти на Суд оголеним від усього.

детальніше...

17.03.2012

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення

 

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Єлеєосвячення (Соборування).  У цьому році таїнство відбудеться 3 квітня о 14:00 (вівторок).

Запрошуємо на  таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).  Із цих слів бачимо, що Єлеєосвячення звершується над християнами як для зцілення хвороб, так і для прощення забутих гріхів, які сама людина у собі не бачить. 

детальніше...

27.03.2012

Храмове свято 40 мучеників Севастійських на масиві Новобіличі

22 березня 2012 року, у четвер четвертої седмиці Великого посту, Православна Церква вшановує 40 мчч., що в Севастiйському озерi мучилися.

Цього дня з нагоди храмового свята Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив літургію Ранішосвячених Дарів у каплиці побудованій на честь Сорока мучеників Севастійських, що знаходиться в Святошинському районі м. Києва.

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя