Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2019 рік

07.01.2019

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

Це свято Різдва Христового є особливим для нас усіх, бо українська громада отримала ТОМОС про незалежну Православну Церкву України, яку втратила понад 330 років тому.

Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».


детальніше...

14.01.2019

Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» звершив Патріарх Філарет

13 січня 2019 року, у неділю після Різдва Христового і день пам'яті преподобної Меланії Римлянки, Святійший Патріарх Філарет відвідав на Південній Борщагівці храм ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», де звершив Божественну літургію.

При вході до храму Патріарха Філарета зустрів настоятель парафії протоієрей Валерій Семанцо та діти недільної школи, які теплими словами, віршами і запашним короваєм привітали Архіпастиря та запросили його очолити святкове богослужіння.

За Божественною літургією Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо, клір храму та запрошене духовенство.

На запрошення отця настоятеля протоієрея Валерія Семанцо, участь у святковому богослужінні взяв настоятель Свято-Введенського храму – протоієрей Сергій Петленко.


детальніше...

15.01.2019

Блаженніший Митрополит Епіфаній звершив літургію у день свята Обрізання Господнього

Святкову Божественну літургію, 14 січня 2019 року, у день свята Обрізання Господнього, свт. Василія Великого (379 р.) та свт. Петра Могили (1647 р.), Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Епіфаній звершив у Свято-Георгіївському соборі Видубицького монастиря.

За Божественною літургією свт. Василія Великого Митрополиту Епіфанію співслужила братія монастиря та запрошене духовенство.

У святковому богослужінні прийняв участь клірик Свято-Введенського храму – протоієрей Григорій Фоя.


детальніше...

20.01.2019

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят –Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. Богоявлення (грец. Θεοφάνια), або Явлення (грец. Επιφάνια — Епіфанія) — одне з найдавніших християнських свят.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.


детальніше...

25.01.2019

90-літній ювілей Патріарха Філарета!

90 років тому, 23 січня 1929 р., в селі Благодатне Амвросіївського району Донецької області, в сім’ї робітника Антона Денисенка та його дружини Меланії народився син, якого назвали Михайлом, а нині це – Святійший Патріарх Філарет.

Юнак Михайло Денисенко, в 17-річному віці, зробив важливий крок у своєму житті – вступив до Одеської духовної семінарії, а продовжив своє навчання в Московській духовній академії. 1 січня 1950 р., він прийняв чернечий постриг з ім’ям Філарет.  В 1952 р. став ієромонахом, а в лютому 1962 р. архимандрит Філарет возведений в сан єпископа. В 1966–1990р.р. –  митрополит Київський і Галицький, екзарх України Російської православної церкви.


детальніше...

27.01.2019

Ювілейна Академія з нагоди 90-ліття Святійшого Патріарха Філарета

23 січня 2019 року в Національному палаці мистецтв "Україна" відбулася урочиста Академія з нагоди ювілею - 90-ліття від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Зал Палацу "Україна", що вміщає близько чотири тисячі глядачів, був заповнений – привітати Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм прибули Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, дружина Президента України пані Марина Порошенко, єпископат Єдиної Помісної Української Православної Церкви, численне духовенство та миряни.


детальніше...

04.02.2019

Відбулась інтронізація в день 40-ліття Блаженнішого Митрополита Епіфанія

3 лютого 2019 р., Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зійшов в день свого 40-ліття на кафедру Київських митрополитів у святій Софії, де і відбулась його інтронізація.

Багато століть український народ бажав мати свою автокефальну незалежну православну церкву і ця мрія здійснилася - створено єдину церкву, яка отримала Томос про автокефалію, а тепер вже відбулося офіційне входження її Предстоятеля на престол. Незважаючи на молодий вік Митрополита Епіфанія, як для очільника церкви, він на різних церковних посадах показав жертовне служіння Богові й Українській Церкві.

На плечі Предстоятеля впав великий тягар відповідальності, який належить йому пронести в цей нелегкий й буремний час для українського народу, працюючи для миру й об'єднання суспільства. Нелегке служіння та тяжкий хрест випав на його долю, але як ми знаємо, що неможливо людям – можливо Богові.


детальніше...

12.02.2019

Собор трьох великих Вселенських вчителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого

Празник трьох святителів є одним з найшанованіших свят Православної Церкви. Згідно із Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст. про те, хто з трьох святих є більш цінним для Церкви. Одні вище ставили святого Василія Великого, другі –  святого Григорія Богослова, а ще інші – святого Іоана Золотоустого. Через це між ба­гатьма виник розбрат: одні називалися — василіанами, другі — григоріанами, а треті — іоані­тами.

детальніше...

15.02.2019

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василь Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.

Після відпусту громада привітала настоятеля храму о. Сергія Петленка з 20-ю річницею священичої хіротонії, яка співпала з святом Стрітення Господнього, а також і з 11-ю річницею священичого служіння о. Василя, яка теж припадає на це двунадесяте свято. Тож громада привітала обох отців з святковою подією, яке співпало на це свято, подарувавши по святій просфорі, священичому облаченню та побажала духовних й тілесних сил для пастирської праці на ниві Христовій. 


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >>> 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя