Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

У Києві відзначили 1000-ліття упокоєння святого Рівноапостольного Великого князя Володимира

У Києві відзначили 1000-ліття упокоєння святого Рівноапостольного Великого князя Володимира

28 липня – день пам’яті святого Рівноапостольного Великого княза Володимира та річниця Хрещення Київської Руси-України. Цього року Україна відзначає два визначні ювілеї – 1000-ліття упокоєння святого Володимира та 1000-ліття мученицької кончини його синів благовірних князів страстотерпців Бориса й Гліба.


У переддень свята, 27 липня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив у Володимирському кафедральному соборі Всенішне бдіння. Разом з сонмом єпископату та духовенства, які прибули до столиці нашої держави на ювілейні святкування, віруючий народ молився до Всевишнього Бога, щоб заступництвом святого Володимира Україна визволилася від нашестя чужинців.


У сам день свята з усіх куточків Києва й України сходилися та з’їжджалися віряни відзначати День Хрещення Руси там, де 1027 років тому Володимир Великий хрестив їхніх пращурів. Зранку до збудованого на честь Хрестителя Руси кафедрального собору попри дощ зійшлося стільки людей, що потрапити всередину було важко. Заходять по черзі, щоб всі змогли помолитися. Проте замість втоми у вірян піднесення, адже кожен молиться за своє та загалом за Україну.


Урочисту Божественну літургію очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні єпископату та духовенства. Серед присутніх на богослужінні був Президент України Петро Порошенко з дружиною.


Звертаючись до Божого народу з кафедри храму, Патріарх Філарет виокремив дві найважливіші небезпеки сучасної України, поборовши які, ми зможемо побудувати сильну державу.


«Нам треба боротись з двома ворогами: зовнішнім – це агресор, а другий, внутрішній, – це корупція і пов’язане з нею зло. І ми поборемо їх обов’язково, бо наш народ виявляє велику любов до своєї Батьківщини. Наші воїни віддають своє життя заради неї. Подивіться, яка хвиля гуманітарної допомоги іде зі всієї України – люди віддають останнє. На цей подвиг їх штовхає любов до своєї землі, свого народу, культури та історії. Ми впевнені, що перемога буде наша, ми переможемо і внутрішніх ворогів і зовнішніх», – запевнив Патріарх Філарет.



Святійший Владика зазначив, що українці повинні самоідентифікуватись як європейська нація, адже вибір на користь Європи ще понад тисячу років тому для України-Русі зробив князь Володимир, прийнявши християнство.


«Україна стоїть на роздоріжжі між християнською демократичною Європою і євразійським бідним простором. За прикладом князя Володимира ми повинні обирати краще. Він обрав християнство, а не язичництво, обрав вільну Європу, а не пригнічену Азію», – зазначив Предстоятель Церкви.


По завершенні літургії попри рясний літній дощ з Володимирського собору до Володимирської гірки вирушив Хресний хід. Разом з Патріархом Філаретом єдиною ходою пройшли єпископи, духовенство та численні віряни. Кількасот метровою колоню Хресний хід пройшов бульваром Тараса Шевченка та вулицею Володимирською попри святу Софію Київську. Йдучи, народ молився, співав гімн України та перегукувався патріотичними гаслами.


Під дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря Хресний хід попрямував до Дніпровських пагорбів. Деякі з прочан несли в руках патріотичні гасла: «Без молитви нема битви», «Хто так з любові ще повстане, хто понесе у даль хреста? Хто наші так порве кайдани, окромі Господа Христа?».


Біля підніжжя пам’ятника святому князю Володимиру був звершений молебень. Патріарх виголосив молитву до Хрестителя Руси та звернувся до народу. Вагому частку промови Патріарх присвятив війні України на Сході. За його словами свого часу князь Володимир обрав європейський вектор розвитку Київської Руси і тепер це треба боронити. «Коли на нас нападали вороги, то ми завжди боронили свої землі. Тому ніхто з нас не повинен мати ніякого сумніву у нашій перемозі», - наголосив Предстоятель.


На завершення молебню під спів многоліття Патріарх Філарет окропив пристуній народ освяченою водою.


За матеріалами сайту - ЦЕРКВА. iнфо


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

25 квітня. Четвер


Царгородської iкони Божої Матерi

Апостола i євангелiста Марка

 Прп. Сильвестра Обнорського

Апостола i євангелiста Марка (63). Прп. Сильвестра Обнорського (1379).

Царгородської iкони Божої Матерi (1071).

детальніше...

26 квітня. П'ятниця


Сщмч. Василія, єп. Амасійського

Свт. Стефана, єп. Великопермського

Сщмч. Василія, єп. Амасійського. Прав. Глафiри, дiви (322). Прп. Іоаникiя Дiвиченського (ХІІІ, Серб.). Свт. Стефана, єп. Великопермського (1396).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя