Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах

Чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах

19 вересня Свята Православна Церква святкує чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах.


У Фригійських Колоссах, недалеко від міста Ієрополя, тече річка Ликос. В місцевості, що носить назву Хони, впадає та річка в кам`яне провалля. Тече кілька кілометрів під землею і, вийшовши на поверхню, впадає в річку Меандер.


Саме там, де вода падає в провалля, стояв колись над цілющим джерелом храм Божий, посвячений в честь архистратига Михаїла. В той час в тих краях проповідував слово Боже святий євангелист Іоан Богослов і святий апостол Филип. Тож за їхніми молитвами вода в джерелі освятилась Духом Святим і стала цілющою. Звідусіль тут збиралися хворі, і силою Божою оздоровлювалися від недуги. Водою з цього джерела зцілилась дочка одного знатного грека з Лаодикії, яка невиліковно хворіла, і від народження була глухонімою. Коли вона напилася води з джерела, то не тільки одужала, але й отримала дар мови, і першими словами, які вона вимовила, були: «Великий Бог християнський». Вся сім`я прийняла святе хрещення, а її батько, в подяку Богу за зцілення дочки, збудував величний храм Божий, який і був освячений в честь архистратига Михаїла в Колоссах. До святого цілющого джерела почали приходити не тільки християни, але і язичники. Багато їх відреклося від поганських ідолів і прийняло Христову віру.


У храмі святого архистратига Михаїла протягом 69-ти років службу паламаря виконував благочестивий християнин по імені Архип. Проповідуючи християнську віру прикладом свого життя, Архип навернув багатьох язичників до віри Ісуса Христа. Це озлобило деяких поган і вони задумали знищити храм, а св. Архипа погубити. Для цього вони викопали канаву, яка з`єднала в одне русло дві гірські річки, і направили їх течію на храм. Святий Архип став старанно молитися святому архистратигу Михаїлу, щоб той відвернув зруйнування храму. За молитвами святого Архипа явився архистратиг Михаїл. Ударом свого меча він відкрив у горі широкий отвір, куди і потекла бурхлива вода. Так, дякуючи чудесному заступництву святого архистратига Михаїла, храм залишився неушкодженим. Язичники, побачивши дивне чудо, зі страхом розбіглися. А святий архистратиг Михаїл, оточений неземним сяйвом, на очах святого Архипа вознісся.


Християни, зібравшись у храмі, прославили Господа і святого архистратига Михаїла подячною молитвою. Місце, де звершив своє чудо архистратиг Михаїл і яке до цього часу називалося Колосси, побожні християни назвали Хон, що означає «отвір», «провалля».


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя