Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заклав наріжний камінь у фундамент храму на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заклав наріжний камінь у фундамент храму на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці

  29 вересня 2007 року відбулася така очікувана й важлива подія у житті жителів Святошинського району. Цього дня було закладено наріжний камінь у фундамент храму на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці, будівництвом якого буде завершено ансамбль церковного комплексу.


  Зранку біля фундаменту, який збудували на місці встановленого хреста, почали збиратися віряни і духовенство. Коли прибув Святійший Патріарх Філарет, він і очолив чин на заснування храму.


  Православна Церква вчить нас, що чини й обряди на заснування та освячення храму просякнуті тією ж благодаттю, що й святі отці, які їх складали. Найбільше вирізняється з-поміж них святитель Василій Великий, бо саме він і є головним творцем церковного чину. В цьому чині кожна молитва, кожне священнодійство містить у собі глибокий духовний зміст. Цей великий учитель під виглядом храму видимого й матеріального мав на увазі Церкву невидиму на чолі з Самим Спасителем, собор вірних членів Тіла Христового, Бога Живого. Новий храм у цих молитвах ніби олюднюється, над ним звершуються таємні дії, подібно до того, як над людиною звершуються таїнства Хрещення і Миропомазання. До них приєднується ще дещо і від таїнства Священства, бо храм посвячується на вічне служіння Господу - читаємо у настільній книзі священнослужителя.


  Згідно з чином заздалегідь був залишений отвір у фундаменті, підго-товлений також камінь, на якому було висічено хрест. Святійший Владика освятив з єлеєосвяченням наріжний камінь, який і було закладено у фундамент майбутнього храму.


  Святійшому Патріархові співслужили: благочинний Святошинського району прот. Валерій Семанцо, настоятель храму прот. Сергій Петленко, священики Києво-Святошинського благочиння: прот. Богдан Тимошенко і свящ. Олександр Тимошенко, клірики храму: свящ. Григорій Фоя і свящ. Віталій Шопулко.


  Після освячення Святійший Патріарх звернувся до присутніх зі словами привітання і настановами, розповів, яку важливу роль відіграє храм у житті кожної людини. Потім Святійший Владика оглянув будівельний майданчик, а настоятель парафії ознайомив Його Святість із перебігом будівельних робіт. А ще Святійший Владика висловив сподівання, що невдовзі храм буде збудовано, і у ньому здійснюватимуться богослужіння на славу Божу.


  На святі також були присутні народні депутати Володимир Бондаренко та Євген Суслов, депутати Київради Олександр Кулик і Володимир Тищенко, директор будівельної фірми «Добробуд-М» Сергій Марчук та інші гості й парафіяни храму.

11111 22222 33333 444 555 777

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

16 квітня. Вівторок


Мцц. Агапiї, Ірини i Хионiї

Мчц. Галина

Мцц. Агапiї, Ірини i Хионiї (304). Мч. Леонiда i мцц. Харiєси, Нiки, Галини, Калiси, Нунехiї, Василiси, Феодори, Ірини та iнших (258).

Ільїнсько-Чернігівської (1658) і Тамбовської (1692) ікон Божої Матері.

детальніше...

17 квітня. Середа


Сщмч. Симеона, єп. Персидського

прп. Олександра Свiрського

Сщмч. Симеона, єп. Персидського, i з ним мчч. Авделая i Ананiї, пресвiтерiв, Хусдазата (Усфазана), євнуха, Фусика, Азата, мц. Аскитреї та iнших бага­тьох (344). Прп. Акакiя, єп. Мелiтинського (бл. 435). Прп. Зосими, iгум. Соловецького (1478). Знайдення мощей прп. Олександра Свiрського (1641). Мч. Адрiана (251). Свт. Агапита, папи Римського (536).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя