Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 55-річчя від дня народження

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 55-річчя від дня народження


Ваше Високопреподобіє!

Всечесні отці!

Дорогі браття і сестри!


У цей Богом даний день – день Святої П’ятидесятниці, коли була заснована Церква, коли Дух Святий у вигляді вогненних язиків зійшов у світ і спочив на апостолах, очолюваних Богоматір’ю, і які представляли собою сукупність усього роду людського, ми найперше складаємо подяку Господу нашому Ісусу Христу за те, що Він благословив нам звершити цю Божественну Літургію.

Для нас сьогоднішній день знаменний ще однією подією, яка стосується безпосередньо нашої парафії – коли ми громадою вітаємо настоятеля нашого храму – отця Сергія з днем народження.

За ці декілька днів від 14 червня на Вашу адресу надійшла велика кількість привітань, що засвідчує велику любов і шану до Вас з боку багатьох людей. Тож і ми, Ваші співбрати та співслужителі, хочемо долучити і свій вітальний голос до загальних привітань, вітаючи Вас із 55-річчям від дня народження.

Заснувавши на землі нове благодатне царство Своє, тобто Святу Церкву, для освячення людей і воз’єднання їх із Богом, передавши їй для досягнення цієї мети Своє Божественне вчення і в особі Своїх апостолів, а потім їх приємників, поклав початок церковній ієрархії, тобто боговстановленній спільноті людей, яких Він і уповноважив керувати спасительними засобами.

Христос сказав: «Не ви Мене обрали, а Я вас обрав» (Ін.17,6). Так само і Вас Христос обрав і покликав, як і інших Своїх учнів, на це велике, ні з чим земним, незрівнянне служіння.

Про висоту і достоїнство пастирського служіння говорили багато святих Отців і вчителів Церкви, церковних мужів і богословів. Це насправді великий подвиг – бути для одних пастирем, для інших наставником, а ще для інших – взірцем. Цього дня не можу не згадати слова одного з видатних святителів і вчителів Церкви, який говорив про велике достоїнство й висоту священичого звання, зокрема наголошуючи, що «священик, служачи, з ангелами стоїть, з архангелами славословить, до горнього жертовника жертви підносить, із Христом священнодіє… образ відновлює, для горнього світу створюючи і, що ще більше, обожнюючись обожнює».

Ви, через свою скромність, не схвалюєте панегіриків на свою адресу, але принаймні цього дня хочемо висвітлити і розкрити усі Ваші здобутки та надати правдиву оцінку і характеристику Вашій особистості. Серед багатьох рис, якими Ви обдаровані – це і простота, і відкритість, щедрість та щирість у спілкуванні, то я хотів би виділити ще декілька рис, без яких напевно, Ви не досягли б цієї вершини, на яку поставив Вас Господь Бог – а це і глибока віра, відповідальність, наполегливість та цілеспрямованість.

Сьогодні, щойно ми священичим собором звершили Божественну Євхаристію, Велике Таїнство і дякували Господу за Вас, що Він Своїм Промислом поставив Вас нашим настоятелем та наставником. Тут у цьому невеликому храмі сьогодні тепло та затишно і за богослужінням своїм милозвучним співом нас радував церковний хор, але так було не завжди.

Ваша проповідь Євангелія на цьому місці розпочалась із встановлення хреста, біля якого і розпочались перші служби Божі, і де невдовзі мав постати храм. Ось тому, завдяки Вашим невтомним старанням, ми маємо змогу усі разом збиратись на спільну молитву у цьому храмі-каплиці та прославляти Господа.

Але, збудувавши храм-каплицю, Ви не зупинились на досягнутому і були натхненником розпочати ще масштабнішу справу – будівництво великого храму, до якого зможе прийти значно більша кількість вірян, славословлячи Всевишнього.

Таке масштабне будівництво потребує великих фінансових витрат. Уся Ваша позаслужбова діяльність щодня присвячена тому, щоб забезпечити коштами будівельників, для безперебійного проведення будівельних робіт при зведенні великого храму. Ось уже десятий рік пішов, як проводяться будівельні роботи і за цей період мабуть можна на пальцях порахувати дні, в які ви з поважних причин були відсутні на будівельному майданчику. Цього року після Святої Пасхи будівельна бригада зайшла всередину новобудованого храму та приступила до внутрішніх оздоблювальних робіт. І ці роботи є не менш витратними і складними та займуть не один рік виконання, тому і наступні етапи робіт будуть вимагати від Вас нелегких пастирських і організаторських рішень.

Заснувавши парафію, Ви організували в ній багато важливих напрямків діяльності. Окрім богослужінь, які є центром і основою релігійного життя громади, з Вашої ініціативи діє Недільна школа, де діти та дорослі мають можливість вивчати Закон Божий.

Ви зібрали навколо себе однодумців, які допомагають Вам на високому рівні підтримувати життєдіяльність храмового комплексу. До діяльності парафії належить і просвітницька діяльність, і видавнича справа, але найголовніше місце займає соціальне служіння. Уже понад десять років, з вашого благословення, парафія опікується організацією інвалідів та ветеранів війни ЗСУ , надаючи систематичну допомогу її членам. Також надається посильна допомога усім соціально-незахищеним парафіянам. Не можемо не згадати і про кровоточиву рану на тілі нашої держави – військову агресію з боку Московії, та про участь нашої громади в допомозі нашим воїнам-захисникам, які мужньо боронять нашу Батьківщину. На різні потреби, для різних бригад і батальйонів ЗСУ, нашою громадою під Вашим керівництвом було зібрано та передано в зону АТО допомоги на суму майже на 70 тис. грн..  

У пастирському служінні Ви дієте з великою відповідальністю, опікуючись щодня про свою паству, ввірену Вам Господом. Ваші рішення є розсудливими і повчальними, що свідчить про Ваш життєвий досвід та практику. Своїм особистим прикладом як священик, своїми проповідями та настановами, допомагаєте вірянам вдосконалюватись на шляху спасіння. Але скільки ми б не говорили красиво про Вас, красномовнішими за них є Ваші справи, про які ми вище докладно розповіли, і завдяки яким Ви здобули повагу й авторитет у керівництва нашої Церкви, а любов і шану – у своєї пастви.

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади. Я впевнений, що скільки б ми не говорили прекрасних слів і побажань – наші можливості перед Всевишнім всеодно будуть малими і обмеженими. Ви насамперед Його служитель і обранець, тому і дякуємо Йому Єдиному сьогодні за те, що Він обдаровує Вас своїми щедротами і милостями.

Всечесний отче, Сергію! Від усієї громади, від усіх парафіян нашого храму прийміть найщиріші вітання з днем Вашого народження – з 55-річчям. Я глибоко переконаний в тому, що Господь Вас тримає і буде ще довго тримати на землі, поки Ви не втілите і не реалізуєте усі задуми Його Святої волі. Бажаємо Вам духовної кріпості, ревності у пастирському служінні на ниві Христовій, міцного здоров’я та любові від Всемилостивого Владики на многії та благії літа!

З повагою Ваші духовні побратими і церковна громада.                                                           


       19 червня 2016 року Божого                                                        м. Київ         


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

25 квітня. Четвер


Царгородської iкони Божої Матерi

Апостола i євангелiста Марка

 Прп. Сильвестра Обнорського

Апостола i євангелiста Марка (63). Прп. Сильвестра Обнорського (1379).

Царгородської iкони Божої Матерi (1071).

детальніше...

26 квітня. П'ятниця


Сщмч. Василія, єп. Амасійського

Свт. Стефана, єп. Великопермського

Сщмч. Василія, єп. Амасійського. Прав. Глафiри, дiви (322). Прп. Іоаникiя Дiвиченського (ХІІІ, Серб.). Свт. Стефана, єп. Великопермського (1396).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя