Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2020 рік

11.04.2020

Анонс ОНЛАЙН-богослужінь Входу Господнього у Єрусалим

Вербна неділя в Свято-Введенському храмі.

Напередодні Вербної неділі – у ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ буде відслужене Всенічне бдіння -
пряма трансляція о 17:00, 11 квітня (субота) - https://youtu.be/bPPC-kWrbSM
СВЯТО ВХОДУ ГОСПОДНЬОГО У ЄРУСАЛИМ (ВЕРБНА НЕДІЛЯ):
– Божественна літургія о 9:00, 12 квітня (неділя) – пряма трансляція – https://youtu.be/8BzYDTYi6uY

храм


детальніше...

12.04.2020

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив протоієрей Сергій Петленко у співслужінні кліриків храму - протоієрея Григорія Фої та священника Василя Білика.

Після читання Євангелія отець Сергій благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

13.04.2020

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

17.04.2020

Страсна П'ятниця - найскорботніший день року

У православних християн сьогодні Велика П'ятниця Страсної седмиці - день розп'яття Спасителя, найскорботніший день у році.

Страсна П'ятниця присвячена спогадам про суд над Ісусом Христом, його розп'яття і хресну смерть на Голгофі, зняття Його тіла з хреста і поховання. Господь наш Ісус Христос пройшов через неправедне засудження, приниження, страшні тортури і знущання, Розп’яття і Страждання на хресті, щоб звільнити від смерті та спасти кожного з нас. В цей день відбувається винос Плащаниці. Вона символізує Тіло Спасителя та покладається посеред храму – як символ покладання Тіла Ісуса Христа до Гробової печери.



детальніше...

19.04.2020

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

19 квітня 2020 р., православні християни по всьому світу відзначили своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої та свящ. Василя Білика.


детальніше...

25.04.2020

АНОНС: Богослужіння на поминальні дні

ПРОВОДИ, РАДОНИЦЯ – Великоднє поминання померлих цьогоріч, через карантинні заходи, також буде особливим, про що Св. Синод ПЦУ постановив:
"Відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенести на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020р.)".

Але ж для кожної християнської родини
під час поминальних днів є не тільки важливим відвідання кладовища, а найголовніше - молитва за померлих родичів.


детальніше...

05.05.2020

6 травня Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Юрія Переможця

Вороги знущалися над воїном Юрієм, примушували зректися християнської віри, але які б тортури вони не вигадували, великомученик дивовижним чином виходив із них неушкодженим. До великомученика звертаються з проханням про здоров’я душевне і тілесне, а також про перемогу над ворогом – байдуже над яким: внутрішнім, чи зовнішнім загарбником.

Нехай Милосердний Господь, за молитвами великого воїна Христового, допоможе і нам пройти неушкодженими під час різних випробувань й загроз та отримати перемогу над злом: видимим та невидимим.

Пряма трансляція у Свято-Введенському храмі – Божественна літургія з молебнем за здоров'я і проти ворожої сили – 6 травня о 8:50 – https://youtu.be/Fs_AG9bZaBc


детальніше...

11.05.2020

8 травня день пам'яті апостола і євангелиста Марка

Святий апостол і євангелист Марк, апостол від 70-ти, племінник апостола Варнави, народився в Єрусалимі. Як говорить церковне передання, в ніч хресних страждань Ісуса Христа він слідував за Ним, загорнувшись у плащ, і втік від воїнів, які його схопили.

Після Вознесіння Господнього будинок матері святого Марка став місцем молитовних зборів християн і притулком для деяких з апостолів. Повернувшись до Єрусалиму, він разом з апостолом Петром побував в Римі, звідки вирушив до Єгипту, заснувавши там Церкву.

Апостол Марк відомий також як автор одного з чотирьох Євангелій. Червоною ниткою в ньому проходить думка як саме діє сила Божа на немічні людські сили. 


детальніше...

21.05.2020

22 травня – свято перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця

22 травня у церковних календарях відзначається як день перенесення мощей святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Бар (до українського церковного календаря це свято введено Митрополитом Єфремом наприкінці ХІ століття).

Мешканці міста Бар, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая, які мусульмани хотіли знищити. 21 травня 1087 року кораблі повернулися до м. Бар і скоро радісна звістка облетіла все місто, а наступного дня, 22 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая де було поміщено мощі.

В нашому Свято-Введенському храмі – Божественна літургія - 22 травня о 9:00 – https://youtu.be/YdkodQG7iYw – посилання на трансляцію.


детальніше...

25.05.2020

25 травня - день тезоіменитства Блаженнішого Митрополита Епіфанія

25 травня, у день пам’яті святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського, день тезоіменитства відзначає Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Прийміть, Блаженніший Владико, щирі вітання в день Вашого тезоіменитства. У цей святковий день уся повнота Православної Церкви України просить Бога, щоб Він примножив дари й таланти та утвердив в предстоятельському служінні на благо Церкви і української пастви.
Нехай Всемилостивий Господь обдаровує Вас щедротами, підтримує на шляху милосердя й добродіяння та береже на многії літа!

Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα!

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя