Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

05.01.2016

З Різдвом Христовим та Новим роком!

           листівка

Дорогі браття та сестри! 

Вітаємо Вас з Різдвом Христовим та Новим 2016 роком! 

Бажаємо Вам мирного неба, родинного щастя, міцного здоров’я, благополуччя, достатку та злагоди у Ваших оселях.

Бажаємо, щоб Різдвяна зірка запалила у Ваших серцях вогонь віри, надії та любові, а Новий рік подарує здійснення найкращих Ваших задумів і сподівань. 

Нехай над кожною родиною зійде Боже благословення, а благодатне світло Божественної любові,  яке засяяло з віфлеємської печери в ніч Різдва Христового, буде з усіма Вами!

Христос народився! Славімо Його!

З щирою повагою до Вас:

настоятель Свято-Введенської парафії – прот. Сергій Петленко,

прот. Григорій Фоя та

свящ. Василій Білик. 


детальніше...

07.01.2016

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».

Свято це належить до числа дванадесятих празників, але, на відміну від інших, святкується Церквою з особливо вираженою величністю та торжеством. Різдво Христове вважається другою Пасхою (в древніх Типіконах під 25 грудня/7 січня є надпис: "Пасха. Свято тридневне").

Різдвяний Вертеп - 2016

          

детальніше...

15.01.2016

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

10 січня 2016 року, в неділю 32-гу після П'ятидесятниці, після Різдва Христового, коли Церква вшановує пам'ять святих праведних Йосифа Обручника, Давида, царя і Якова, брата Господнього, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва.

При вході до храму Патріарха зустрів настоятель протоієрей Валерій Семанцо та діти – вихованці недільної школи, які теплими словами, віршами і запашним короваєм привітали свого Предстоятеля та запросили його очолити святкове богослужіння.

На запрошення настоятеля храму прот. Валерія Семанцо участь у Божественній літургії взяв також настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко.

детальніше...

20.01.2016

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят – Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. 

Це свято має й інші назви. Святим Богоявленням воно називається через те, що цього дня відкрився людям Бог в усій повноті Пресвятої Тройці: втілений Син Божий хрестився в ріці Йордані, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубинім, а з Неба було чути голос Бога Отця: "Це Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління" (Мф. III, 13-17, Мк. I, 9-11, Лк. III, 21-22).

Свято Хрещення Господнього – одне із самих древніх свят християнської Церкви. Його встановлення відноситься ще до апостольських часів. Древня назва свята - „ФЕОФАНІЯ”, що означає Богоявлення.


детальніше...

08.02.2016

Святитель Григорій Богослов

7 лютого – день пам'яті святителя Григорія Богослова. Григорій Богослов - один з трьох великих святителів. Жив і проповідував в IV столітті у Візантії.

Святий Григорій Богослов народився близько 329 року в Аріанзе, у домі своїх батьків поблизу міста Назіана в південній Кападокії (Мала Азія). Мати його, свята Нона походила зі знатної і благочестивої християнської сім’ї та доводилася двоюрідною сестрою святителю Амфілохію, єпископу Іконійського.


детальніше...

16.02.2016

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.


детальніше...

23.02.2016

Освячено Малу (Теплу) Софію

21 лютого 2016 р., в Неділю про митаря і фарисея, відбулася знакова подія, якої повнота Помісної Православної Української Церкви очікувала понад чверть століття – після понад восьми десятиліть перерви у комплексі Святої Софії Київської відновилася молитва і регулярні богослужіння.

Починаючи з відродження Помісної Української Православної Церкви у 1990 році ставилося питання про надання дозволу на звершення на території Святої Софії регулярних богослужінь. Найбільш придатною для цього є якраз Мала Софія, адже у ній немає ні мозаїк, ні стінного розпису, як у великому соборі, що потребують особливого ретельного зберігання.


детальніше...

12.03.2016

Про Великий піст і його значення

«Цей же рід виганяється тільки молитвою і постом» (Мф. 17, 20).

Великий піст - це найважливіший і найдревніший з багатоденних постів, цей час є підготовкою до головного православного свята - Світлого Христового Воскресіння.

Більшість людей сьогодні не мають сумніву в благотворному впливі посту на душу і тіло людини. Піст (правда, як дієту) рекомендують навіть світські лікарі, відмічаючи благотворну дію на організм тимчасовою відмовою від тваринних білків і жирів. Проте, сенс посту зовсім не у тому, щоб схуднути або тілесно підлікуватися. Святитель Феофан Затворник називає піст «періодом спасительного лікування душ, засобом для очищення від усього старого, таємного і брудного».


детальніше...

23.03.2016

Святі сорок мучеників Севастійських

Щороку, 22 березня, Свята Православна Церква вшановує пам’ять 40-а мучеників, що в Севастійському озері були замучені. Це свято є одним з найбільш шанованих православними християнами свят.

У день їх пам’яті полегшується строгість Великого Посту і звершується Літургія Ранішосвячених Дарів.

У цей день  у Свято-Введенському храмі Літургію Ранішосвячених Дарів звершив священик Василій Білик. За службою Божою парафіяни приступили до святих таїнств Сповіді та Причастя.


детальніше...

29.03.2016

Засідання Ради Церков пройшло в Святошинській адміністрації

28 березня 2016 року відбулось засідання районної Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації, яке проходило в приміщенні адміністрації (проспект Перемоги, 97). 
Участь у засiданнi прийняв благочинний Святошинського району прот. Валерiй Семанцо з духовенством храму. Серед iнших учасникiв також були клiрики Свято-Введенського храму - прот. Григорiй Фоя та свящ. Василь Бiлик.

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

21 квітня. Неділя


Сщмч. Януарiя, єп.

Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя

Сщмч. Януарiя, єп., i з ним мчч. Прокула, Соссiя i Фавста, дияконiв, Дисидерiя, читця, Євтихiя i Акутiона (бл. 305). Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя (138–161). Мчч. Ісаакiя, Аполлоса i Кiндрата (303). Свт. Максимiана, патрiарха Константинопольського (434).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя