Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

26.09.2016

Засідання Духовної ради в Святошинській адміністрації

26 вересня в сесійній залі Святошинської РДА зібрались представники релігійних організацій району на чергове засідання Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій. Метою засідання було розглянути організацію виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Участь в засіданні взяли голова адміністрації Володимир Каретко та заступник голови Наталія Гусєва.

Участь у засiданнi прийняли також благочинний Святошинського району прот. Валерiй Семанцо та настоятель Свято-Введенського храму - прот. Сергій Петленко.


детальніше...

27.09.2016

Воздвиження Чесного Хреста Господнього

Православні християни 27 вересня святкують празник Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином винесення Хреста Господнього. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

В самий день свята у храмі була звершена святкова Божественна літургія, яку очолив настоятель храму.


детальніше...

08.10.2016

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав зону АТО

7 жовтня 2016 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав українських військовослужбовців у зоні АТО.

Очільник Української Церкви провів ряд зустрічей у Слов'янську, Краматорську, Бахмуті (Артемівську), Костянтинівці, Часовому Яру. Тут Патріарх відвідав українських військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив наших воїнів на святу справу – захист Батьківщини.

Святійшого Владику супроводжували: митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, Перший проректор Київської православної богословської академії прот. Олександр Трофимлюк, настоятель трапезного храму Софії Київської прот. Петро Ландвитович, настоятель парафії Святого архістратига Божого Михаїла с. Святопетрівське прот. Михаїл Ткач, викладач КПБА свящ. Іван Сидор.


детальніше...

09.10.2016

Богослужіння у 16-ту неділю після П’ятдесятниці

9 жовтня 2016 року - 16-та неділя після П’ятдесятниці. Також цього дня Свята Церква вшановує пам’ять одного з найбільших апостолів Христових – Іоана Богослова.

Напередодні у Свято-Введенському храмі були відправлені уставні богослужіння, а в неділю відслужена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні з кліриком храму священиком Василієм Біликом.

Після євангельського читання до парафіян з пастирським словом звернувся отець Василій.


детальніше...

15.10.2016

Покрова Пресвятої Богородиці

14 жовтня Православна Церква відзначає одне з великих і значних церковних свят року – Покрова Пресвятої Богородиці – встановленого на честь явлення Пресвятої Богородиці в 910 році в Константинопольському Влахернському храмі (де зберігалася риза Пресвятої Діви Марії, Її головний покров і частина поясу, перенесені з Палестини в V столітті).

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі була відправлена Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

21.10.2016

Будівництво Борщагівської святині

Наші майстри продовжують наносити фібробетон на металоконструкції Свято-Введенського храму, що будується на Микільській Борщагівці м.Києва (б-р Ромена Роллана,10).

Уже понад 120 квадратів зроблено, але ще велика робота попереду, яку потрібно завершити до морозів.

Переглядаючи фото і відео ви можете самі переконатися в нелегкому та тривалому технологічному процесі.

Щиро дякуємо усім нашим помічникам й жертводавцям, які, незважаючи на труднощі, продовжують робити добрі справи та допомагають будувати нашу спільну нову святиню. Ваші пожертви у церковну скарбницю є вкрай необхідними, бо завдяки ним ми маємо можливість закуповувати необхідні будівельні матеріали та вчасно оплачувати працю майстрів.



детальніше...

03.11.2016

Поминальна субота Димитрія Солунського

В суботу, 5 листопада, перед  днем пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського встановлений день особливого поминання всіх від віку спочилих православних християн.

З цієї нагоди у Свято-Введенському храмі, що на Микільській Борщагівці (б-р Ромена Роллана,10) о 9:00  буде звершена Божественна Літургія,  після закінчення якої буде відслужена панахида.

Запрошуємо всіх до спільної молитви

 


детальніше...

11.11.2016

Храмове свято Свято-Димитрівської парафії с. Бузова

Свято-Димитрівська громада УПЦ Київського Патріархату (с. Бузова, етнографічний комплекс «Українське село», Київщина) відсвяткувала своє Храмове свято - день пам’яті свого небесного покровителя святого великомученика Димитрія Солунського. Урочисту Службу Божу очолив Високопресвященніший Епіфаній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський. 

На запрошення настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка в урочистих заходах взяли участь настоятель Свято-Веденського храму прот. Сергій Петленко та клірик храму прот. Григорій Фоя.

При вході до храму архієрея з хлібом-сіллю та віршами зустріли діти недільної школи та численні парафіяни.


детальніше...

21.11.2016

Собор Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних

21 листопада Свята Православна Церква святкує Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

Цей день є головний із свят на честь святих Ангелів. Він присвячений святому Архистратигу Михаїлу, начальнику воїнства небесного. За стародавніми переказами, сатана, колись світліший од усіх духів небесних і тому названий Люцифером, впав у самолюбство, гордість і злобу і спокусив багато інших духів. Архангел Михаїл зібрав військо благочестивих Ангелів. Михаїл та його Ангели вчинили змієві війну. І змій воював та його ангели, та не втримались. І вже не знайшлось їм місця на небі. І спинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його ангели були скинені (Апокал,10, 7-9). Ангели прославляють Пресвяту Тройцю піснями "Свят, Свят, Свят, Господь Саваоф! Повне небо і земля слави Твоєї!"


детальніше...

28.11.2016

28 листопада розпочинається Різдвяний піст

Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада за новим стилем і закінчується 7 січня. Говіння триває 40 днів і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст. Оскільки заговини на піст припають на день пам’яті святого апостола Пилипа, то його ще називають Пилипівкою.

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя