Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

07.07.2016

Різдво чесного славного пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоана

7 липня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших християнських свят – Різдво Іоана Хрестителя. Свято встановлене на згадку про події, пов’язані з народженням Іоанна Хрестителя, які описані в Євангелії від Луки (Лк. 1:24-25, 57-68, 76, 80). За вченням іудаїзму перед приходом Месії повинен явитись його попередник – предтеча, яким у відповідності з пророцтвом Малахії (Мал. 4:5) вважається пророк Ілія.

В християнстві вчення про провісника Месії – Ісуса Христа – пов’язане з образом пророка Іоана Хрестителя, який відновив і продовжив служіння Ілії. Як оповідає Євангеліє, сам Ісус назвав Іоана “Ілля він, що має прийти” (Мф. 11:14).


детальніше...

26.07.2016

АНОНС: Українська хода у День Хрещення Київської Руси-України

27 – 28 липня 2016 р. Українська Церква відзначатиме річницю хрещення Київської Руси-України.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння:

27 липня о 17:00 – Всенічне бдіння;
28 липня о 10:00 – Божественна літургія.

Богослужіння очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (близько 12:00)
від Володимирського собору до пам'ятника святому князю Володимиру Великому відбудеться ХРЕСНИЙ ХІД


детальніше...

30.07.2016

З нагоди свята Хрещення Київської Руси-України у столиці відбувся Хресний хід

28 липня Православна Церква відзначає день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим, любив його як батька нації, а після смерті вшановує його в лику святих. Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Дружби з Володимиром, його допомоги шукали європейські імператори і королі.

детальніше...

09.08.2016

Святий великомученик і цілитель Пантелеймон

9 серпня Православна Церква вшановує пам'ять великомученика і цілителя Пантелеймона (305).

Святий великомученик і цілитель Пантелеймон народився в місті Никомидії в сім’ї багатого язичника Євсторгія і мав ім’я Пантолеоном. Але мати його Еввула була християнкою. Вона хотіла виховати сина в християнській вірі, але померла, коли майбутній великомученик був ще юнаком. Батько віддав Пантолеона в початкову язичницьку школу, закінчивши яку юнак став навчатися мистецтву лікування у знаменитого в Никомидії лікаря Єфросина. 

детальніше...

14.08.2016

Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього та пам'ять мучеників Маккавеїв

14 серпня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших свят - Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. Також цього дня вшановується пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.).

Напередодні свята - 13 серпня у Свято-Введенському храмі було відслужене Всенічне Бдіння, під час якого було винесено Хрест на середину храму для поклоніння. Богослужіння очолив настоятель храму -  протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василiя Білика.

У сам день свята, 14 серпня 2016 року, в храмі було звершено Божественну Літургію.


детальніше...

19.08.2016

Преображення Господа нашого Ісуса Христа

19 серпня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят церковного календаря – Преображення Господа нашого Ісуса Христа.

Свято Преображення Господнього — одне з дванадцяти найбільших свят Церкви Христової, встановлене на честь об’явлення божественної природи Христа Спасителя своїм учням.

Святкову Божественну Літургію звершив настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після запричасного отець Василій виголосив проповідь, в якій пояснив значення свята та розкрив символіку Преображення Господнього перед Своїми учнями.

Після завершення Божественної Літургії отець Сергій привітав парафіян з Преображенням Господнім.


детальніше...

26.08.2016

Анонс: Молебень перед початком нового навчального року

У неділю 28 серпня, після закінченя Божественної літургії (11:00), у Свято-Введенському храмі священнослужителями буде звершений молебень. На молебні священнослужителі проситимуть у Господа благословення для викладачів, студентів та учнів на успішну працю у новому навчальному році.

Запрошуємо усіх до спільної молитви!


детальніше...

28.08.2016

Успіння Пресвятої Богородиці

28 серпня 2016 року, у неділю 10–ту після П'ятдесятниці і в день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, у Свято-Введенському храмі (Микільська Борщагівка) відбулись уставні богослужіння.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої й священика Василія Білика.


детальніше...

04.09.2016

День знань!

1 вересня щороку ми відзначаємо День знань. Це той єдиний день, коли він є святковим одночасно для усіх та для кожного окремо. 

В урочистих заходах з нагоди свята 1 вересня, на запрошення адміністрації ліцею «Еко», прийняв участь настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко.

Традиційні урочистості відбулись з нагоди свята Першого Дзвоника і в спеціалізованій школі №76 імені Олеся Гончара, до якої з молитвою й вітаннями завітав священик парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці» протоієрей Григорій Фоя.


детальніше...

11.09.2016

Продовжується будівництво нового храму

Інформуємо вас про продовження внутрішніх робіт на будівництві нашого Свято-Введенського храму.

На даному етапі завершується намивання фібробетоном барабану, в якому розташовані 12 вікон під великим куполом.

Продовжуємо просити вас про підтримку нашої парафії та матеріальної допомоги для проведення таких масштабних та витратних будівельних робіт.

Небудьте байдужими до добрих й благодійних справ і Всемилостивий Господь винагородить вас багатьма дарами небесними та земними.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя