Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

31.03.2016

Як приготуватися до сповіді?

Преподобний Єфрем Сирин про покаяння

"Впав я, підійми і дай хоч трохи потрудитися, щоб на Суді не бути посоромленим. Очисти мене благодаттю твоєю, Милосердний Отець; обмий скверну мою всеочищуючим іссопом Твоїм, і зціли язви мої, щоб подякував я за благодать Твою!"

 Я впав: підійми і укріпи мене Господи, бо Ти підіймаєш всіх, хто впав. Простягни до мене Свою руку і знову оживотвори мене Твоїми щедротами! Супротивник збрехав мені, зняв з мене та вкрав все моє вбрання, зробив так, що залишаюсь я безплідним і повинен йти на Суд оголеним від усього.


детальніше...

02.04.2016

Анонс! Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 12 квітня  о 14:00 (вівторок).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

04.04.2016

Благодійна допомога воїнам АТО

Сьогодні громада парафії “Введення в храм Пресвятої Богородиці” передала через наших товаришів-волонтерів благодійну допомогу воїнам у зону АТО - енергетичне харчування.

Ми придбали на зібрані кошти, а це майже 20 тис. грн., продукцію у підприємства “ВНП Українське дитяче харчування” для збалансованого щоденного харчування нашим воїнам-захисникам.

Наші воїни знаходяться у тяжких фізичних та психологічних умовах, тому будь-яка наша допомога вкрай необхідна нашим героям на передовій.


детальніше...

07.04.2016

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

09.04.2016

Як підготуватися до Святого Причастя?

«Причастя, або Євхаристія, є таїнством, у якому хліб і вино, під час Літургії, силою та дією Святого Духа перетворюються, або переосутнюються, на істинне тіло й істинну кров Господа Ісуса Христа на спомин страждань Його і смерті, і для причастя православних християн, на відпущення гріхів і на життя вічне» (Догматичне богослів’я).

Підготовка до Причастя здавна називається говінням. Готуючись з'єднатися з Христом у таїнстві Євхаристії, православний християнин повинен підготувати свої душу і тіло до гідної зустрічі з Господом.

Під час Великого посту Церква закликає усіх своїх вірних примиритися з Богом і з'єднатися з Ним через святі таїнства Сповіді та Причастя.


детальніше...

21.04.2016

Наша допомога воїнам

Наше функціональне енергетичне харчування та інші смаколики були доставлені на передову в зону АТО в 128 бригаду через товаришів-волонтерів (Костянтин Штриккер, Елена Костенко та ін.). 

Наша громада нещодавно здійснила благодійну допомогу воїнам АТО, придбавши на зібрані кошти, продукцію у підприємства “ВНП Українське дитяче харчування” для збалансованого щоденного харчування нашим воїнам-захисникам. І ось наша допомога дісталась за призначенням. Висловлюємо щиру подяку усім тим, хто долучився до цієї благодійної справи.

Ми з нашою громадою і надалі продовжуємо збирати кошти на благодійні проекти. 
Хто бажає долучитися до наших благодійних справ та допомогти...

детальніше...

23.04.2016

Патріарх Філарет молитовно пом'янув жертв аварії на Чорнобильській АЕС

Цього року Україна відзначає 30 роковини після трагедії на Чорнобильській АЕС. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

22 квітня 2016 року, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав меморіально-парковий комплекс Жертв аварії на Чорнобильській АЕС, який споруджений на території Миколаївського храму на Татарці, що у Шевченківському районі міста Києва.


детальніше...

25.04.2016

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

27.04.2016

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

28.04.2016

АНОНС: Пасхальні богослужіння

30 квітня, в суботу – з 19.00 до 21.00освячення пасхальних приношень 

 22.30 -  читання Діянь святих апостолів;

 23.00 – Пасхальна полуношниця;

 23:45–00:00 – Хресна хода навколо храму.

 1 травня 2016 р., Великдень – Пасха Христова

 00:00 – Пасхальна утреня. Божественна літургія.

 Освячення пасхальних приношень – з 3.30 год. ранку

до 12.00 год. (перед    каплицею     на     тротуарах

від кільця вул. Якуба Коласа   до вул. Тулузи).


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя