Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Перший ювілей Чорнобильської каплички

Перший ювілей Чорнобильської каплички

П’ять років у дитячому відділенні Українського спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення існує каплиця “Чорнобильський Спас”, до якої полюбляють приходити усі мешканці закладу: і діти, і дорослі - ті, хто їх лікує.


Сучасні страшні події, що полонили інформаційний простір, не відображають багатомірності  життя нашої країни. У цьому ще раз переконалася, потрапивши на дитяче святечко у Київській Пущі-Водиці. На Покрову Богородиці, 14 жовтня, коли під Верховною Радою трапилися химерні події, тут святкували ювілей – п’ять років, як в Українському спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення з’явилася каплиця Чорнобильський Спас.


Після надбання незалежності будували чимало церков на території лікарень, а саме Чорнобильська капличка стала першою на Київщині. Обладнали її за ініціативи Коломийської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»  та  її очільника Віктора Позніка. Він десь з десяток років  привозив дітей на лікування до столиці й помітив, що багатьом з них бракує місця для молитви. От дорослі заходилися облаштовувати капличку. Привезли спочатку найнеобхідніше: ікони, кілька рушників, підсвічники. Тетрапод зробили низький, щоб діти могли цілувати ікону, не напинаючись. Десь через два роки з ремонтом допомогли Національна парламентська бібліотека, Бориспільський Союз чорнобильців. Медсестри диспансеру принесли хто що мав, щоб гарно було в приміщенні. А отець Василь, який на християнські свята служить у капличці, зробив підсвічник. Потім з Коломиї прибуло на диво красиве розп’яття… Отже, за бажання свічку може запалити кожен охочий та помилуватися на чудові дитячі малюнки, що прикрашають Боже місце.  Пошуки належної кімнати забрали чимало часу, ходили коридорами кілька годин, поки не повернулися на перший поверх, де головний лікар Вадим Боженко спершу і пропонував зупинитися. Вадим Борисович зрадів пропозиції коломийців, бо упевнений: лікувати людину треба не лише пігулками, необхідно турбуватися про душу дитини. Адже в диспансері працюють з тими, хто пережив стрес після Чорнобилю. Цього літа, за своєю ініціативою, диспансер прийняв 120 дітей з Криму та Донбасу.


…14 жовтня, на річницю, запалало чимало свічок у капличці. Як завжди,приїхали цього дня гості: голова комітету «Діти Чорнобиля» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Світлана Процик та з Коломиї – Віктор Познік. Збіглися діти, за ними прийшли лікарі та медсестри – без нагляду неможна. Отець Василь Білик помолився з малечею, розповів про свято, намагався достукатися до кожного. Світлана Процик поздоровила присутніх із святом, передала подяки медперсоналу.  На завершення  – фото на згадку.


Зоя Романова


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя