Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Хресний хід з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Руси-України

Хресний хід з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Руси-України

Українська Православна Церква Київського Патріархату – це Церква, яка має своїм покликанням служіння Богу та народу України. Саме тому день Хрещення Київської Руси є для нас визначною подією, адже всезагальне Хрещення у 988 році стало своєрідним “днем народження” нашої Церкви – новим етапом становлення Православ’я на теренах Руси-України та визначило подальший духовний і культурний вектор розвитку нашої Батьківщини.


28 липня 2018 року, у цей знаменний для України день, відбулося загальноцерковне святкування в “колисці” східнослов’янського Християнства – місті Києві. В цей день Православна Церква відзначає також пам’ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Володимир Святославович увійшов в історію нашого народу як хреститель України-Руси. Саме він заклав християнську парадигму на наших землях і тому вшановується нащадками як рівноапостольний святий.


Урочисті святкування розпочалися напередодні, 27 липня увечері, Всенічним бдінням у Володимирському кафедральному соборі столиці.


Сам день відзначення 1030-ліття Хрещення Руси-України розпочався з урочистої Божественної літургії у Володимирському кафедральному соборі, яку очолив Святійший Патріарх Філарет.


Предстоятелю співслужив єпископат Київського Патріархату та численне духовенство з усієї України та закордону. Цього святкового дня у кафедральному соборі молилася й надзвичайно велика кількість вірян. Все церковне подвір’я було наповнене вірянами, які мали можливість чути і бачити богослужіння завдяки великому екрану та гучномовцям, які були встановлені на церковному подвір'ї.


На запричасному секретар Священного Синоду архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій виголосив Послання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату з нагоди 1030-ліття Хрещення Руси-України.


Після завершення Божественної літургії, під дзвони Володимирського собору, в напрямку до пам’ятника святому князю Володимиру розпочався Хресний хід.


За різними оцінками в центрі Києва на молитву зібралося від 65 до 150 тисяч, або й більше віруючих - море людське важко було злічити. Дотепер так багато патріотично налаштованих громадян, які моляться за перемогу правди і мир в Україні, збирав лише Майдан під час Революції Гідності.


У Хресному ході взяли участь Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко, представники Уряду, архіпастирі, багатотисячне духовенство, віряни, воїни та ветерани АТО, волонтери, відомі політичні й громадські діячі, представники культури, науки та освіти, пересічні українці.


Слід відзначити, що вперше, разом з духовенством і вірянами Київського Патріархату у Хресному ході вулицями Києва йшли архієреї та духовенство Української Автокефальної Православної Церкви на чолі з Предстоятелем УАПЦ Блаженнійшим митрополитом Макарієм.


Богослужіння у Володимирському соборі та Хресний хід транслювався у прямому ефірі Першого каналу, 5 каналу, 112.ua та інших телевізійних каналів.


Біля пам’ятника святому князю Володимиру Патріарх Філарет очолив молебень за Україну та Українську Помісну Православну Церкву. 


Після молитви Предстоятель привітав всіх присутніх з 1030-літтям Хрещення Київської Руси-України та звернувся з першосвятительським словом.

За матеріалами сайту - cerkva.info

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя