Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Свято Винесення чесних древ Хреста Господнього.

Свято Винесення чесних древ Хреста Господнього.

Свято Винесення чесних древ Хреста Господнього – одне з найбільших свят, яке прийшло до нас з Візантії. Кожного року в серпні відбувалось перенесення частини хреста Господнього з імператорського палацу до храму святої Софії. Протягом двох тижнів цю святиню носили по Константинополю з метою «відвертання хвороб», для очищення міста від злих духів, які за давніми віруваннями приносили страшні хвороби. Брати Макавеї – вчителі істинної віри «14 серпня православна церква згадує святих Мучеників Макавеїв, матері їхньої Соломонії та вчителя Єлиазара. Ці святі жили ще задовго до Христа. Але в церкві вони шануються як вчителі істинної віри. Сім братів Макавеїв жили в часи, коли ізраїльський народ був у полоні. Майже все населення втратило віру в істинного Бога, адже примусово їх змушували поклонятися чужим богам. Але Макавеї зберегли віру, їх змушували з`їсти жертву, яка приносилася чужим богам. Для єврейського народу це вважалося страшним гріхом. Вони відмовилися. Єлиазару сказали, що замінять жертовне м’ясо на чисте, аби він вкусив і його залишили б жити Однак він все одно відмовився, сказавши: «Який приклад я подам іншим? Я – старець, прожив усе життя, буду знати, що їжа чиста, однак всі думатимуть інакше». Чернігівські послідовники подвигу Макавеїв «Коли землі руські були поневолені, князі повинні були їхати до Батия й отримати ярлик на право князювати на своїй землі. Зібралося багато князів, в тому числі і Олександр Невський, і Данило Галицький. Усі поклонилися Батию та принесли жертви ідолам, тільки чернігівський князь Михаїл і боярин Федір відмовилися це зробити. Їх просили, щоб вони на секунду побули язичниками і зберегли життя, однак вони відмовили і були страчені. Ми багато приділяємо уваги багатьом речам, але забуваємо, хто ми насправді є. Називаємо себе християнами, ходимо водичку святу набираємо, Паску святимо. Однак на цьому християнство наше закінчується. Однак у часи випробовувань ламаємося, піддаємось на спокуси, хоча повинні стояти твердо у вірі навіть до останнього подиху. Тому ми згадуємо пам`ять братів Макавеїв та інших святих, які показують приклад, як треба стояти за правду до кінця і любити Бога та свою землю».

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

30 квітня. Вівторок


Ап. Якова Зеведєєва

свт. Микити, єп. Новгородського

Свт. Ігнатiя Брянчанiнова, єп. Ставропольського

Ап. Якова Зеведєєва (44). Знайдення мощей свт. Микити, єп. Новгородського (1558). Свт. Ігнатiя Брянчанiнова, єп. Ставропольського (1867). Свт. Доната, єп. Єврiї (бл. 387). Знайдення мощей сщмч. Василiя, єп. Амасiйського (ІV). Мч. Максима.

детальніше...

01 травня. Середа


iкона Божої Матерi “Несподiвана Радiсть”,

Сщмч. Макарiя, митр. Київ­ського

Блгв. Тамари, цариці Грузинської

Прор. Єремiї (VІ ст. до Р. Х.). Сщмч. Макарiя, митр. Київ­ського (1497). Прп. Пафнутiя Боровського (1478). Прмчч. Афон­­ських: Єв­фимiя (1814), Ігнатiя (1814) та Акакiя (1816). Прмч. Вати Персянина (ІV). Блгв. Тамари, цариці Грузинської.

Царевококшайської, або Мироносицької (1647), Андроникiвської і званої “Несподiвана Радiсть”, iкон Божої Матерi.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя