Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Свято-Введенському храму передана частинка мощей святителя Луки Кримського

Свято-Введенському храму передана частинка мощей святителя Луки Кримського

16 лютого громада Свято-Введенської парафії, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва (б-р Р. Роллана, 10а) отримала у дар велику святиню – частинку мощей святителя Луки Кримського (Войно-Ясинецького).


На передодні неділі про митаря і фарисея, під час Всенічного бдіння, настоятель храму – протоієрей Сергій Петленко, виніс з вівтаря ікону святителя Луки Кримського з частинкою мощей для загального поклоніння. Парафіяни, які прийшли цього дня до храму, зустріли святиню у стані високого духовного піднесення.


Перший молебень перед святинею відбувся у неділю, 24 лютого. Прийти вшанувати і прикластися до святої реліквії можна у будь-який час. Святиня залишиться у храмі на постійне зберігання.


До святителя Луки Кримського звертаються із проханнями про допомогу від безпліддя і зцілення від найсерйозніших захворювань. Однак зауважимо, що деякі християни приходять до церкви, як в аптеку за ліками. Але потрібно пам’ятати, що зцілюється лише той, хто вірить.


Ви можете також прикластись ще й до інших святих угодників Божих, мощі яких знаходяться у Свято-Введенському храмі, звертаючись до них за допомогою і підтримкою.


ДОВІДКА:


Святитель Лука – знаний і шанований усіма християнами світу. Його праведне життя, турбота про інших, лікарська діяльність – гідні всенародної почесті і Небесного визнання. Лука став професором медицини, був духовним наставником, єпископом і архієпископом, вів активну хірургічну практику, сприяв заснуванню Вищої Медичної школи, регулярно відвідував богослужіння, був активним мирянином. А його монографія «Нариси гнійної хірургії» стала настільною книгою лікарів.


Святий угодник Божий Лука, що просяяв у сонмі святих Церкви Христової як сповідник, явив собою образ доброго пастиря, що зцілював недуги душевні та тілесні, показав приклад служіння архипастиря та лікаря. Його богословські трактати пробуджують віру та переконують тих, що сумніваються, в істинності буття Божого, розбиваючи вщент різні псевдонаукові теорії. Своїм подвигом святитель показав, що таке несіння хреста Христового.


Архиєпископ Лука (в миру Валентин Феліксович Войно-Ясенецький) народився в Керчі 27 квітня 1877 року. Закінчивши гімназію та роздумуючи про вибір життєвого шляху, він вирішив, що має займатись тим, що буде корисним для стражденних, і обрав медицину. По закінченні університету майбутній святитель займався медичною практикою та науковими дослідженнями. У 1920-х роках він працював хірургом у Ташкенті, беручи активну участь у церковному житті, відвідував засідання церковного братства. Слова єпископа Ташкентського Іннокентія: «Доктор, вам надо быть священником» він сприйняв як Боже покликання. Після трирічного служіння в сані ієрея отець Валентин приймає чернечий постриг з іменем апостола, євангеліста та лікаря Луки. 30 травня 1923 року відбулась таємна хіротонія його в єпископа. З цього часу починається хресний шлях владики як сповідника. Численні арешти, тортури та заслання не послабили ревності святителя у виконанні архипастирського служіння та служіння людям як лікаря.


З 1946 по 1961 роки владика Лука був правлячим архієреєм Кримської єпархії. Помер Преосвященіший Лука 11 червня 1961 року в День Усіх Святих. Але пастир не полишив своєї пастви. Його молитвами здійснювались численні чудесні зцілення. 1996 року відбулось віднайдення святих останків архиєпископа Луки, котрі у наш час почивають у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Сімферополя. Бог молитвами святителя Луки хай подасть і нам сили у несенні свого хреста та доброму сповіданні Святої Православної віри.


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

21 квітня. Неділя


Сщмч. Януарiя, єп.

Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя

Сщмч. Януарiя, єп., i з ним мчч. Прокула, Соссiя i Фавста, дияконiв, Дисидерiя, читця, Євтихiя i Акутiона (бл. 305). Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя (138–161). Мчч. Ісаакiя, Аполлоса i Кiндрата (303). Свт. Максимiана, патрiарха Константинопольського (434).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя