Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Ювілей районній Організації інвалідів війни і Збройних сил

Ювілей районній Організації інвалідів війни і Збройних сил

2 березня в актовій залі Центру культури «Святошин», що на проспекті Перемоги, 112, представники влади та громадськості урочисто вітали з 20-річчям з дня заснування організації. 


Цього дня поздоровити ювілярів завітали голова Святошинської райдержадміністрації Сергій Миколайович Рюмшин, заступник голови з гуманітарних питань Наталія Сергіївна Пазенко, військовий комісар Святошинського району Вадим Федорович Ліхтін. Урочисті заходи відвідав і настоятель Свято-Введенської парафії протоієрей Сергій Петленко у супроводі священика парафії протоієрея Григорія Фої.  У залі також були представники громадських організацій Святошинського району – «Червоного хреста», Ради ветеранів, Спілки в’язнів-жертв фашизму м. Києва. 


Звертаючись до присутніх, голова Святошинської райдержадміністрації Сергій Миколайович Рюмшин нагадав сивочолим захисникам Вітчизни, як 20 років тому, коли створювалась організація ветеранів, «ми з вами були молоді та красиві. А зараз, кажуть, залишилися тільки красиві». Багато років ви жили тут, творили, працювали, народжували дітей, виховували їх, і саме вони зараз втілюють у життя ваші сподівання. Ваша організація стала міцною, і зараз ви гуртуєтесь навколо неї не тільки для того, щоб вирішити певні проблеми, а найбільше, щоб спілкуватись, відчувати плече друга. Вітаючи присутніх з ювілеєм та з прийдешнім святом жінок, очільник району побажав ветеранській організації ставати ще більш потужною, впливовою. А кожному ветерану – здоров’я, поваги, а ще – віри, надії, любові, які дають наснагу до життя й надихають людей на добрі справи.


З словами привітання до присутніх звернувся і отець Сергій Петленко. Вітаючи з ювілеєм ветеранів отець настоятель зазначив, що Православна Церква завжди молиться за всіх християн, а особливо за тих, хто ціною життя захищав і продовжує захищати свою Батьківщину. Вже більше 10 років церковна громада нашої парафії духовно опікується вашою організацією і по можливості намагається надавати гуманітарну допомогу. Але головною місією Церкви залишається турбота за душі людські, тому ми не перестаємо взивати до Господа як за здоров’я живих, так і за упокій тих, хто вже пішов у життя вічне. Отець Сергій, завершуючи виступ, ще раз привітав присутніх з ювілеєм і побажав їм щастя, благополуччя, миру і злагоди у родинах, а також кріпості духовної і тілесної на многая й благая літа. 


Ветеранів також привітала заступник голови з гуманітарних питань Святошинської РДА Наталія Сергіївна Пазенко. Зокрема, вона зазначила:  «Наше покоління шанує вас і дуже любить. Сьогодні ви, шановні іменинники, побачите прекрасний концерт, який так старанно, з душею і сердечною вдячністю підготували для вас наші діти. Від імені клубу «Фотон» дозвольте вручити ветеранській організації картину, яку намалювала дівчинка. Їй 11 років, і вона дуже любить життя, яке ви колись захищали».


Далі виступив ініціатор свята – голова Організації інвалідів війни і Збройних Сил Святошинського району Петро Митрофанович Ярош. З хвилюванням він  розповів про цікаву історію заснування організації, коли після Великої Перемоги почалась розбудова зруйнованої війною країни. Саме тоді ветерани почали об’єднуватись у громадські організації для спілкування й вирішення нагальних проблем. На завершення виступу Петро Митрофанович висловив подяку керівництву Святошинської райдержадміністрації та меценатам за підтримку й закликав спроможних людей району допомагати колишнім фронтовикам та дітям війни.


Завершилися урочистості прекрасною концертною програмою для ветеранів, яку підготували учасники художньої самодіяльності Святошинського району. 


Прийміть від церковної громади нашої парафії щирі привітання дорогі ветерани з 20-річним ювілеєм з дня заснування вашої організації! Низький вам уклін за Перемогу, мир і чисте небо над нами! Міцного здоров’я захисникам Вітчизни, ласки Божої, любові рідних і близьких, пошани й довголіття! Многая вам літа! 


 



Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

21 квітня. Неділя


Сщмч. Януарiя, єп.

Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя

Сщмч. Януарiя, єп., i з ним мчч. Прокула, Соссiя i Фавста, дияконiв, Дисидерiя, читця, Євтихiя i Акутiона (бл. 305). Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя (138–161). Мчч. Ісаакiя, Аполлоса i Кiндрата (303). Свт. Максимiана, патрiарха Константинопольського (434).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя