Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Різдво Пресвятої Богородиці

Різдво Пресвятої Богородиці

8 вересня – Різдво Пресвятої Богородиці. Цю подію ми вшановуємо та вирізняємо настільки, що вживаємо для неї назву, яка нагадує нам про Різдво Христове, для звершення якого Пречиста Діва безпосередньо й особисто послужила, прийнявши волю Отця Небесного. Різдво Христове поклало новий початок для всього людства, але якби не народилася Пресвята Богородиця, історія людства пішла б іншим шляхом. Без Пресвятої Богородиці, без Її добровільної згоди не могла би звершитись тайна Боговтілення. Народження Пресвятої Діви відкриває наш новий церковний рік спогадом про події, пов’язані з нашим спасінням. Її народження було незвичним, але саме цим особливо підкреслена воля Божа і Божественне благовоління. Її батьки, праведні Іоаким та Анна, довгий час були бездітними та страждали через це, адже окрім особистого горя, на них тиснули й тогочасні звичаї, коли бездітність вважалася ганьбою й ознакою провини перед Богом. Однак вони не занепадали духом і не зневірювалися, покладаючись на волю Божу. Відтак їхнє терпіння та віра були винагороджені надзвичайно, бо у старості своїй вони не просто народили дитину, але таку Дочку, яку за благословення сприйняли би для себе всякі батьки. Цей приклад є настановою для кожного з нас не піддаватися зневірі або відчаю навіть у найважчих випробуваннях, коли доводиться страждати й терпіти осуд людський безвинно. Також не слід судити про діла Божі лише за зовнішністю чи у короткому часі. Не слід думати, що коли ми не отримуємо сьогодні чи завтра те, чого просимо у молитві, коли не бачимо швидких плодів від добрих справ – то це ніби є ознакою, що Бог відвернувся від нас. Все – в руках Божих, і Він благоволить так, як буде краще для нас у потрібний час. Святкуючи сьогодні Різдво Пресвятої Богородиці, прославляймо Пречисту Діву, бо Вона усім Своїм земним життям, усім Своїм служінням являє нам приклад для наслідування та надихає терпінням перемагати скорботи світу цього, боротися зі злом і досягати у цій боротьбі перемоги. Пресвята Богородице, заступи і спаси нас! #Церква_з_тобою Також церковна громада привітала отця Василя з ювілейним днем народження. Побажали миру та перемоги.

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


762980 грн.


Церковний календар

16 жовтня. Середа


мч. Лонгін сотник

прп. Лонгін Печерський

Мч. Лонгина, сотника, що при Хрестi Господнiм (І). Прп. Лонгина, воротаря Пе­чер­ського, в Дальнiх печерах (ХІІІ–ХІV). Прп. Лонгина Ярензького (1544–1545).

детальніше...

17 жовтня. Четвер


прор. Осія

прмч. Андрій Критський

Прор. Осiї (820 до Р. Х.). Прмч. Андрiя Критського (767). Прп. Антонiя Леох­новського, Новгородського (1611). Мчч. безсрр. Косми i Дамiана Аравiйських i братiв їхнiх мчч. Леонтiя, Анфима i Євтропiя (287 або 303). Перенесення мощей прав. Лазаря Чотириденного, єп. Китiйського (898).

Ікон Божої Матерi, званих “До Рiздва i по Рiздву Дiва” (1827) та “Визволителька”.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя