Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

50-літній ювілей настоятеля парафії - протоієрея Сергія Петленка

50-літній ювілей настоятеля парафії - протоієрея Сергія Петленка

На 12 червня цього року випало одне із дванадесятих церковних свят - свято Пресвятої Трійці. Цього дня відбулося зішестя Святого Духа на апостолів, і Свята Церква почала в повному обсязі виконувати своє служіння.


На третій день Пресвятої Трійці припало ще одне свято, яке стосується безпосередньо нашої парафії - ювілей настоятеля - протоієрея Сергія Петленка.


На урочисту Божественну Літургію прибув благочинний Святошинського району прот. Валерій Семанцо, який і очолив соборне богослужіння.


Після звершення Літургії отець Валерій звернувся до присутніх із проповіддю, після якої привітав отця Сергія із 50-річчям від дня його народження. У своєму вітанні отець благочинний відзначив велику роль і заслуги отця Сергія у заснуванні парафії і подальшого її становлення. Ще якихось 10 років тому, сказав він, на цьому місці був пустир, а нині на наших очах постає прекрасний церковний комплекс, який уже сьогодні є духовним осередком району: тут відбуваються богослужіння, діє недільна школа і задовольняються усі потреби віруючих.


Отець Валерій зачитав указ Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, котрий за значний внесок у духовне відродження, за духовно-просвітницьку місію і за утвердження Української Православної Церкви нагородив отця Сергія орденом св. кн. Володимира Великого III-го ступеня, який і було вручено ювіляру.


Наступне вітальне слово виголосив клірик храму - протоієрей Григорій Фоя, у якому від імені усієї громади Свято-Введенської парафії привітав отця Сергія із 50-літнім ювілеєм. У привітанні детально говорилося про високе достоїнство пастирського служіння, на яке був покликаний отець настоятель, і дано високу оцінку його діяльності. Саме завдяки своїй наполегливості й цілеспрямованості отець Сергій зумів згуртувати велику громаду із талановитих і освічених людей, разом із ними заснував і розбудовує великий церковний комплекс. Отець Григорій від усієї громади подарував отцю настоятелю хрест із прикрасами, який є високою церковною нагородою.


Привітав ювіляра й ще один священик храму - отець Василь Білик, який побажав отцю Сергію міцного здоров'я, мудрості, успіхів у житті і Божої допомоги у пастирській діяльності.


Прийшов на свято і головний архітектор проекту церковного комплексу заслужений архітектор України Олег Слепцов. Вітаючи ювіляра з днем народження, Олег Семенович подарував йому остаточний проект майбутнього храмового комплексу і побажав отцю Сергію Божої допомоги, щоб якнайшвидше збудувати величний комплекс, де буде прославлятися Господь Вседержитель.


Із славним ювілеєм отця Сергія привітали також голова і члени спілки ветеранів та інвалідів Святошинського району, які, бажаючи йому здоров'я і благополуччя, дякували за молитовну підтримку і духовну опіку.


Тепло й щиро привітали отця Сергія і учні недільної школи, які подякували йому за духовні настанови і батьківську турботу, а також багато інших парафіян побажали своєму духовному наставникові кріпості духа й тіла, які просили його й надалі бути для них взірцем у житті й вірі.


Наприкінці привітань було виголошено многоліття на адресу ювіляра, яке святково й піднесено проспівав церковний хор.

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя