Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Вознесіння Господнє.

Вознесіння Господнє.

Службовці піднімаються кар’єрною драбиною. Актори, співаки, спортсмени мріють якомога довше знаходитися на піку популярності. Ми прагнемо до високої моди та товарів найвищої ціни та якості. Альпіністи докладають неймовірних зусиль, щоби хоч на короткий час піднятися вище усіх інших людей на землі.


Немає нічого дивного у прагненнях відірватися від землі. Глибоко всередині кожна людина відчуває себе більше, ніж просто земною істотою і тому хоче вознестися над іншими. Проблема в тому, що людство має викривлене сприйняття вивищення і вознесіння. Якщо Христос, Вознісшись, сів праворуч Бога Отця, то люди намагаються власними силами забезпечити своє високе становище.


Малі діти змагаються один з одним, намагаючись стрибнути так високо, щоби дістати рукою місяця. Виростаючи, вони опиняються у світі конкуренції, змагань і оцінок, постійно порівнюючи себе і своє життя з оточуючими. Буття перетворюється на вічну гонитву, долання нових висот і хизування здобутками. Як наслідок безкінечного змагання, людина стає самотньою та стомленою життям.


Вознесіння Христове є протилежністю людському вивищенню. Господь демонструє, що земні закони не до кінця володіють тілом людини і разом із тим наповнює вознесіння істинним змістом. Вознесіння Спасителя приводить не до відсутності Христа, а до Його незмінної і невід’ємної наявності у найвіддаленішій точці земної кулі. Христа не стає менше на землі, натомість, Він стає повнотою всього у всьому. Вознесіння сповіщає не про зміну місця, а про продовження любові у вічності, бо, де є Христос, там будуть і віруючі в Нього.


Вознесіння доповнює і завершує Воскресіння. Якщо Воскресіння є перемогою над смертю, то Вознесіння є піднесенням людської природи на небо. Одягнутий людською плоттю, Христос сів праворуч Бога Отця, щоби кожен з нас міг взяти участь у славі Божества.

Voznesinnya Voznesinnya Voznesinnya Voznesinnya

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

18 квітня. Четвер


прп. Григорiя Декаполiта


Мчч. Вiктора

Прп. Іоана, учня прп. Григорiя Декаполiта (820–850). Мчч. Вiктора, Зотика, Зинона, Акиндина i Северіана (303). Свт. Косми, спов., єп. Халкидонського, i прп. Авксентiя (815–820). Мч. Іоана Нового з Янiни (1526). Максимiвської iкони Божої Матерi (1299).

детальніше...

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя