Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2013 рік

29.04.2013

Богослужіння Страсного тижня

Страсті ХристовіОстанній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

03.05.2013

Анонс! Великдень!

Воскресіння Христове

Громада Свято-Введенського храму запрошує усіх розділити разом радість свята над святами – Світле Христове Воскресіння (Пасху, Великдень)!

Розклад Пасхального богослужіння:

Полунощниця (опівнічна відправа) –  4 травня о 23:30;

Пасхальна Утрення і Божественна літургія – 5 травня о 0:00;

Освячення пасок, яєць та інших святкових страв відбудеться після Богослужіння – з 3:30 до 12:00 – (освячення відбудеться біля храму-каплиці від кільця по вул. Якуба Коласа до вул. Тулузи).


Запрошуємо на спільну молитву!!!

Христос воскрес!!!


детальніше...

06.05.2013

Світле Христове Воскресіння. Пасха

Воскресіння

ХРИСТОС ВОСКРЕС!


У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

5 травня Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої і свящ. Василя Білика.

Служба розпочалась з полуношниці, яка була звершена над плащаницею, після якої плащаниця була занесена у вівтар і покладена на престолі, де перебуватиме до свята Вознесіння Христового.


детальніше...

10.05.2013

Храмове свято на Південній Борщагівці

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, з нагоди храмового свята, 10 травня 2013 року звершив Божественну літургію у столичному храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело".

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та клірик парафії протоієрей Григорій Фоя взяли участь у святковій Божественній літургії з нагоди храмового свята.


детальніше...

16.05.2013

Священномученик Макарій, митрополит Київський

14 травня Свята Православна Церква урочисто відзначає день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського і всієї Руси. Священномученик Макарій, митрополит Київський і всієї Руси жив у XV столітті. Де народився майбутній святитель, маємо досить скупі відомості. Батьки його виховали у православній вірі. В юнацькі роки він прийняв чернечий постриг і проходив послух у київських монастирях, а потім переїхав до Вільно (Вільнюс).

детальніше...

24.05.2013

Перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця

22 травня у церковних календарях відзначається як день перенесення мощей Святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Бар (до українського церковного календаря це свято введено Митрополитом Єфремом наприкінці ХІ століття).

У народі Миколай Чудотворець – один з найшанованіших святих. Свята в його честь відзначають двічі на рік: весною – 22 травня і зимою – 19 грудня.

В XI сторіччі грецька імперія зазнавала лихоліття. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбиваючи їх мешканців, та супроводжували свої жорстокості паплюженням святих храмів, мощів, ікон і книг. Мусульмани намірялися знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.


детальніше...

27.05.2013

Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир відзначив 900-ліття освячення Михайлівського собору

У неділю, 26 травня 2013 року, до монастиря прибув священноархімандрит обителі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який очолив святкову Божественну літургію.

Щороку, в останню неділю травня, Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві відзначає свято відновлення Михайлівського Золотоверхого собору. Цьогорічне свято стало особливим, адже разом з ним монастир відзначив ще й великий ювілей – 900-ліття з часу першого освячення Михайлівського Золотоверхого собору (1113-2013).

детальніше...

09.06.2013

Церковна громада привітала клірика храму протоієрея Григорія Фою з днем народження!

фото9 червня 2013 року у 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та протоієрей Григорій Фоя відслужили Божественну літургію.

Після євангельського читання отець Григорій виголосив проповідь про зцілення Господом сліпого від народження, в якій зокрема було зазначено, що Господь є Світлом для світу і кожний, хто увірує в Бога і поклониться Йому, отримає духовне просвітлення для споглядання величі та слави Божої.

Після завершення Божественної літургії настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко, від імені усієї громади, привітав клірика храму отця Григорія Фою з днем народження та побажав йому міцного здоров’я, душевних і тілесних сил у пастирському служінні та Божої допомоги у здійсненні усіх добрих справ.


детальніше...

13.06.2013

Вознесіння Господнє

13 червня православні християни, на сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають велике свято – Вознесіння Господнє, яке завжди припадає на четвер шостого тижня.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика

У день свята Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. Після євангельського читання отець настоятель виголосив проповідь на тему свята.

За богослужінням своїм співом радував церковний хор.


детальніше...

18.06.2013

Клір і парафіяни привітали настоятеля Свято-Введенського храму протоієрея Сергія Петленка з днем народження!

фото16 червня 2013 року у 7-му неділю після Пасхи, в день пам'яті свв. отців І Вселенського Собору (325), церковна громада привітала настоятеля парафії протоієрея Сергія Петленка з днем народження.

Цього дня настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої відслужив Божественну літургію.

Після Євангельського читання отець Сергій звернувся до парафіян з повчальним словом.

Наприкінці Божественної літургії клірик Свято-Введенського храму протоієрей Григорій Фоя, від імені усієї громади, привітав отця Сергія з днем народження.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

25 квітня. Четвер


Царгородської iкони Божої Матерi

Апостола i євангелiста Марка

 Прп. Сильвестра Обнорського

Апостола i євангелiста Марка (63). Прп. Сильвестра Обнорського (1379).

Царгородської iкони Божої Матерi (1071).

детальніше...

26 квітня. П'ятниця


Сщмч. Василія, єп. Амасійського

Свт. Стефана, єп. Великопермського

Сщмч. Василія, єп. Амасійського. Прав. Глафiри, дiви (322). Прп. Іоаникiя Дiвиченського (ХІІІ, Серб.). Свт. Стефана, єп. Великопермського (1396).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя