Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2013 рік

29.04.2013

Богослужіння Страсного тижня

Страсті ХристовіОстанній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

03.05.2013

Анонс! Великдень!

Воскресіння Христове

Громада Свято-Введенського храму запрошує усіх розділити разом радість свята над святами – Світле Христове Воскресіння (Пасху, Великдень)!

Розклад Пасхального богослужіння:

Полунощниця (опівнічна відправа) –  4 травня о 23:30;

Пасхальна Утрення і Божественна літургія – 5 травня о 0:00;

Освячення пасок, яєць та інших святкових страв відбудеться після Богослужіння – з 3:30 до 12:00 – (освячення відбудеться біля храму-каплиці від кільця по вул. Якуба Коласа до вул. Тулузи).


Запрошуємо на спільну молитву!!!

Христос воскрес!!!


детальніше...

06.05.2013

Світле Христове Воскресіння. Пасха

Воскресіння

ХРИСТОС ВОСКРЕС!


У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

5 травня Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої і свящ. Василя Білика.

Служба розпочалась з полуношниці, яка була звершена над плащаницею, після якої плащаниця була занесена у вівтар і покладена на престолі, де перебуватиме до свята Вознесіння Христового.


детальніше...

10.05.2013

Храмове свято на Південній Борщагівці

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, з нагоди храмового свята, 10 травня 2013 року звершив Божественну літургію у столичному храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело".

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та клірик парафії протоієрей Григорій Фоя взяли участь у святковій Божественній літургії з нагоди храмового свята.


детальніше...

16.05.2013

Священномученик Макарій, митрополит Київський

14 травня Свята Православна Церква урочисто відзначає день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського і всієї Руси. Священномученик Макарій, митрополит Київський і всієї Руси жив у XV столітті. Де народився майбутній святитель, маємо досить скупі відомості. Батьки його виховали у православній вірі. В юнацькі роки він прийняв чернечий постриг і проходив послух у київських монастирях, а потім переїхав до Вільно (Вільнюс).

детальніше...

24.05.2013

Перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця

22 травня у церковних календарях відзначається як день перенесення мощей Святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Бар (до українського церковного календаря це свято введено Митрополитом Єфремом наприкінці ХІ століття).

У народі Миколай Чудотворець – один з найшанованіших святих. Свята в його честь відзначають двічі на рік: весною – 22 травня і зимою – 19 грудня.

В XI сторіччі грецька імперія зазнавала лихоліття. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбиваючи їх мешканців, та супроводжували свої жорстокості паплюженням святих храмів, мощів, ікон і книг. Мусульмани намірялися знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.


детальніше...

27.05.2013

Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир відзначив 900-ліття освячення Михайлівського собору

У неділю, 26 травня 2013 року, до монастиря прибув священноархімандрит обителі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який очолив святкову Божественну літургію.

Щороку, в останню неділю травня, Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві відзначає свято відновлення Михайлівського Золотоверхого собору. Цьогорічне свято стало особливим, адже разом з ним монастир відзначив ще й великий ювілей – 900-ліття з часу першого освячення Михайлівського Золотоверхого собору (1113-2013).

детальніше...

09.06.2013

Церковна громада привітала клірика храму протоієрея Григорія Фою з днем народження!

фото9 червня 2013 року у 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та протоієрей Григорій Фоя відслужили Божественну літургію.

Після євангельського читання отець Григорій виголосив проповідь про зцілення Господом сліпого від народження, в якій зокрема було зазначено, що Господь є Світлом для світу і кожний, хто увірує в Бога і поклониться Йому, отримає духовне просвітлення для споглядання величі та слави Божої.

Після завершення Божественної літургії настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко, від імені усієї громади, привітав клірика храму отця Григорія Фою з днем народження та побажав йому міцного здоров’я, душевних і тілесних сил у пастирському служінні та Божої допомоги у здійсненні усіх добрих справ.


детальніше...

13.06.2013

Вознесіння Господнє

13 червня православні християни, на сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають велике свято – Вознесіння Господнє, яке завжди припадає на четвер шостого тижня.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика

У день свята Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. Після євангельського читання отець настоятель виголосив проповідь на тему свята.

За богослужінням своїм співом радував церковний хор.


детальніше...

18.06.2013

Клір і парафіяни привітали настоятеля Свято-Введенського храму протоієрея Сергія Петленка з днем народження!

фото16 червня 2013 року у 7-му неділю після Пасхи, в день пам'яті свв. отців І Вселенського Собору (325), церковна громада привітала настоятеля парафії протоієрея Сергія Петленка з днем народження.

Цього дня настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої відслужив Божественну літургію.

Після Євангельського читання отець Сергій звернувся до парафіян з повчальним словом.

Наприкінці Божественної літургії клірик Свято-Введенського храму протоієрей Григорій Фоя, від імені усієї громади, привітав отця Сергія з днем народження.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

27 липня. Субота


вмч. Пантелеймон

рівноап. Климент Охридський

Вмч. i цiлителя Пантелеймона (305). Прп. Германа Аляскинського (1837). Блж. Миколая Кочанова, Христа ради юродивого, Новгородського (1392). Прп. Анфiси, iгуменi, i 90 сестер її (VІІІ). Рiвноап. Климента, єп. Охридського (916), Наума, Сави Горазда i Ангеляра (Болг.).

детальніше...

28 липня. Неділя


Богомати Одігітрія

ап. Тимон

Апп. вiд 70-ти: Прохора, Никанора, Тимона i Пармена дияконiв (І). Свт. Питирима, єп. Тамбовського (1698). Прп. Мойсея, чудотворця Печерського, в Дальнiх печерах (ХІІІ–ХІV). Мчч. Юлiана (І), Євстафiя (бл. 316) та Акакiя (бл. 321).

Смоленської iкони Божої Матерi “Одигiтрiя” (“Провiдниця”, принесена з Царгорода у 1046 роцi). Гребневської (1380), Костромської (1672) i Серафимо-Дивеївської (“Розчулення”, 1885) iкон Божої Матерi. Шанованi списки Смоленської iкони Божої Матерi: Устюженська (1290), Видропуська (ХV), Воронiвська (1524), Христофорiвська (ХVІ), Супрасльська (ХVІ), Юзька (1615).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя