Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2015 рік

18.04.2015

Святійший Патріарх Філарет звершив літургію у храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

17 квітня 2015 року, з нагоди храмового свята, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" на Борщагівці у Києві.

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо - настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та клірик парафії протоієрей Григорій Фоя, взяли участь у святковій Божественній літургії з нагоди храмового свята.

Святійшого Патріарха за доброю традицією зустріли вихованці недільної школи, які піднесли йому коровай.


детальніше...

09.05.2015

"Пам'ятаємо. Перемагаємо"

Червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Під гаслом «Пам'ятаємо. Перемагаємо» проходять День пам’яті та примирення і відзначення 70-річчя перемоги над нацизмом 8-9 травня.

Друга світова війна торкнулася кожної української родини – і ця пам'ять залишиться з нами назавжди. Ми маємо для цієї пам'яті історичний український символ – образ  квітки маку, який завжди був пов'язаний із війною та військом. Ми нашими родинами підтримуємо символ маку, як знак пам'яті тих хто боронив і боронить нашу землю, хто віддав своє життя за наше майбутнє.


детальніше...

14.05.2015

Священномученик Макарій, митрополит Київський

14 травня Свята Православна Церква урочисто відзначає день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського і всієї Руси. Священномученик Макарій, митрополит Київський і всієї Руси жив у XV столітті. Де народився майбутній святитель, маємо досить скупі відомості. Батьки його виховали у православній вірі. В юнацькі роки він прийняв чернечий постриг і проходив послух у київських монастирях, а потім переїхав до Вільно (Вільнюс).

детальніше...

15.05.2015

Ювілейна конференція «Святий Рівноапостольний Володимир – творець Української Держави»

Згідно з ухвалою Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату від 13 грудня 2014 року, що відбувався під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, а також указом Президента України Петра Порошенка за № 107/2015 «Про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України» 13 – 14 травня 2015 року у стінах Київської православної богословської академії відбулася Міжнародна наукова конференція «СВЯТИЙ РІВНОАПОСТОЛЬНИЙ ВОЛОДИМИР – ТВОРЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ», присвячена 1000-літтю упокоєння святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира, Хрестителя Руси-України, мученицькій кончині святих страстотерпців благовірних князів Бориса і Гліба та 900-літтю перенесення їхніх святих мощей.

детальніше...

21.05.2015

Вознесіння Господнє

21 травня православні християни, на сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають велике свято – Вознесіння Господнє, яке завжди припадає на четвер шостого тижня.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика

У день свята Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. Після євангельського читання отець настоятель виголосив проповідь на тему свята.


детальніше...

22.05.2015

Перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця

22 травня у церковних календарях відзначається як день перенесення мощей Святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Бар (до українського церковного календаря це свято введено Митрополитом Єфремом наприкінці ХІ століття).

У народі Миколай Чудотворець – один з найшанованіших святих. Свята в його честь відзначають двічі на рік: весною – 22 травня і зимою – 19 грудня.

В XI сторіччі грецька імперія зазнавала лихоліття. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбиваючи їх мешканців, та супроводжували свої жорстокості паплюженням святих храмів, мощів, ікон і книг. Мусульмани намірялися знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.


детальніше...

31.05.2015

П'ятидесятниця. День Святої Трійці

31 травня — П’ятидесятниця, чи день Святої Трійці. Через десять днів після Вознесіння, або на п'ятдесятий день від Пасхи християни відзначають день Святої Трійці, або “зелені свята”, чи П'ятидесятницю. Це свято, одне з найдавніших, власне, є днем народження Церкви.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів.

У день вшанування Святої Трійці, cвяткове богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

14.06.2015

Клір і парафіяни привітали настоятеля Свято-Введенського храму протоієрея Сергія Петленка з днем народження!

14 червня 2014 року, в неділю всіх святих землі Української, церковна громада привітала настоятеля парафії протоієрея Сергія Петленка з днем народження.

Цього дня настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої відслужив Божественну літургію.

Наприкінці Божественної літургії клірик Свято-Введенського храму протоієрей Григорій Фоя, від імені усієї громади, привітав отця Сергія з днем народження. У своєму вітальному слові отець Григорій дав високу оцінку діяльності отця настоятеля, як душпастиря і настоятеля парафії, який турбується про усіх з батьківською любов’ю.


детальніше...

26.06.2015

Преподобний Онуфрій Великий

25 червня Православна Церква вшановує пам'ять преподобного Онуфрія Великого.

Життя преподобного Онуфрія вражає своєю  надзвичайністю. Близько 320 року у родині  перського царя народився син - царевич Перський,  майбутній великий подвижник преподобний  Онуфрій. У царя тривалий час не дуло дітей і він  всією душею молився до Бога про дарування  дитини.



детальніше...

03.07.2015

Різдво чесного славного пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоана

7 липня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших християнських свят – Різдво Іоана Хрестителя. Свято встановлене на згадку про події, пов’язані з народженням Іоанна Хрестителя, які описані в Євангелії від Луки (Лк. 1:24-25, 57-68, 76, 80). За вченням іудаїзму перед приходом Месії повинен явитись його попередник – предтеча, яким у відповідності з пророцтвом Малахії (Мал. 4:5) вважається пророк Ілія.

В християнстві вчення про провісника Месії – Ісуса Христа – пов’язане з образом пророка Іоана Хрестителя, який відновив і продовжив служіння Ілії. Як оповідає Євангеліє, сам Ісус назвав Іоана “Ілля він, що має прийти” (Мф. 11:14).


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

27 липня. Субота


вмч. Пантелеймон

рівноап. Климент Охридський

Вмч. i цiлителя Пантелеймона (305). Прп. Германа Аляскинського (1837). Блж. Миколая Кочанова, Христа ради юродивого, Новгородського (1392). Прп. Анфiси, iгуменi, i 90 сестер її (VІІІ). Рiвноап. Климента, єп. Охридського (916), Наума, Сави Горазда i Ангеляра (Болг.).

детальніше...

28 липня. Неділя


Богомати Одігітрія

ап. Тимон

Апп. вiд 70-ти: Прохора, Никанора, Тимона i Пармена дияконiв (І). Свт. Питирима, єп. Тамбовського (1698). Прп. Мойсея, чудотворця Печерського, в Дальнiх печерах (ХІІІ–ХІV). Мчч. Юлiана (І), Євстафiя (бл. 316) та Акакiя (бл. 321).

Смоленської iкони Божої Матерi “Одигiтрiя” (“Провiдниця”, принесена з Царгорода у 1046 роцi). Гребневської (1380), Костромської (1672) i Серафимо-Дивеївської (“Розчулення”, 1885) iкон Божої Матерi. Шанованi списки Смоленської iкони Божої Матерi: Устюженська (1290), Видропуська (ХV), Воронiвська (1524), Христофорiвська (ХVІ), Супрасльська (ХVІ), Юзька (1615).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя