Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

02.05.2016

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".


детальніше...

07.05.2016

Храмове свято ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” на Південній Борщагівці

06 травня 2016 року, з нагоди храмового свята, з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” на Борщагівці в місті Києві звершив намісник Свято Михайлівського Золотоверхого монастиря, єпископ Вишгородський Агапіт .

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо - настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко та клірик парафії протоієрей Григорій Фоя, взяли участь у святковій Божественній літургії з нагоди храмового свята.

Преосвященного владику за доброю традицією зустріли настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо та  вихованці недільної школи, які піднесли йому паску та квіти.


детальніше...

11.05.2016

АНОНС: «Півстоліття на чолі Української Церкви» – ювілейні заходи

12-14 травня 2016 р. з нагоди ювілеїв 50-ліття служіння Святійшого Патріарха Філарета на Київській кафедрі та 20-ліття його Патріаршества відбудеться низка урочистих заходів.

детальніше...

13.05.2016

ЮВІЛЕЙ: Урочиста Академія у Національному палаці мистецтв "Україна"

12 травня 2016 року в Національному палаці мистецтв "Україна" відбулася урочиста Академія з нагоди ювілею - 50-ліття служіння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Київській архієрейській кафедрі.

Зал Палацу "Україна", що вміщає понад три тисячі глядачів, був заповнений – привітати Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм прибули Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, єпископат Української Православної Церкви Київського Патріархату, духовенство та миряни, члени Уряду, народні депутати, очільники та представники Церков і релігійних організацій, голови обласних, районних та міських державних адміністрацій, представники наукової та творчої інтелігенції, воїни Збройних Сил і Національної гвардії, політичні та громадські діячі з усієї України.


детальніше...

21.05.2016

Предстоятель Київського Патріархату освятив храм в м. Боярці

20 травня 2016 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав місто Боярку, де звершив чин освячення новозбудованого храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських.

На запрошення отця настоятеля в освяченні храму та святковій Божественній літургії взяв участь настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко.

На подвір'ї храму Його Святість зустріли дітки, які привітали Предстоятеля віршами та піднесли запашний каравай.

Настоятель храму протоієрей Василій Лило подав Святійшому Владиці хрест та запросив його звершити освячення храму і Божественну літургію.


детальніше...

24.05.2016

Збудуймо храм разом!

Ось уже десятий рік пішов, як ми будуємо наш великий храм. З квітня 2015 року і дотепер ми проводимо фасадні роботи, які завершаться грунтуванням стін кварцовою грунтовкою, а в майбутньому на стіни буде нанесена декоративна акрилова штукатурка “Камінчикова”. Також паралельно розпочали закуповувати буд. матеріали для внутрішніх робіт, про перебіг яких пізніше вас повідомимо. Просимо усіх небайдужих долучатися до будівництва нашої святині, в якій будемо спільно прославляти Господа та спасати душі.

Звертаємось до вас з великим проханням, незважаючи на тяжкий соціально-економічний стан в країні, підримувати нашу велику спільну справу - будівництво храму, як молитовно, так і матеріально. Милосердний Господь винагородить ваші пожертви та поверне їх здоров'ям, добробутом та успіхами вам та вашим родинам.


детальніше...

10.06.2016

Вознесіння Господнє

9 червня православні християни, на сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають велике свято – Вознесіння Господнє, яке завжди припадає на четвер шостого тижня.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої.

У день свята Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. Після євангельського читання отець настоятель виголосив проповідь на тему свята.


детальніше...

16.06.2016

Вітаємо з 55-ти річним ювілеєм настоятеля Свято-Введенського храму – протоієрея Сергія Петленка

Всечесний отче Сергію!

Від щирого серця Свято-Введенська громада вітає Вас з днем народження.

Дякуємо Богові щодня за богослужіннями, що Його Божественним Промислом Ви були поставлені нашим настоятелем та наставником.

Бажаємо Вам міцного здоров'я, любові, радості і миру  в серці, твердості у вірі, ревності у пастирському служінні на ниві Христовій, Божого благословення та опіки Божої Матері!

Будьте щасливі Ви і Ваша родина, нехай благодать Господня осяє усі Ваші задуми і плани, здійснюються мрії та успішною буде щоденна праця на благо Церкви й Батьківщини.

Нехай Бог допомагає Вам втілювати в життя усі Ваші задуми.

Многії Вам і благії літа!


детальніше...

20.06.2016

П'ятидесятниця. День Святої Трійці

19 червня — П’ятидесятниця, чи день Святої Трійці. Через десять днів після Вознесіння, або на п'ятдесятий день від Пасхи християни відзначають день Святої Трійці, або “зелені свята”, чи П'ятидесятницю. Це свято, одне з найдавніших, власне, є днем народження Церкви.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів.

У день вшанування Святої Трійці, cвяткове богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика. Після євангельського читання отець Василій Білик виголосив проповідь на тему свята, в якій розкрив вчення про Пресвяту Трійцю.

Після служби Божої відбулося традиційне для цього дня освячення зелених гілочок, якими на свято Трійці прийнято прикрашати храми та помешкання. Так святкувала П’ятидесятницю Церква Старозавітна. Новозавітна також зберегла цей звичай, надавши йому нового значення: тепер молода зелень і квіти не лише символізують принесення Богу зачатків весни, а й саму Церкву Христову, крім того, вказують на оновлення людей Духом Святим.


детальніше...

24.06.2016

Новини з будівництва храму

Переходимо до нового етапу будівельних робіт. Наступний крок - внутрішні оздоблювальні роботи, які є не менш тривалими та витратними. Розпочали з самого верху - з підкупольної частини. Дані роботи полягають в тому, щоб методом торкретування фибробетоном нанести розчин та заповнити ділянки металевих конструкцій купольної системи.

Ми робомо велику спільну справу - будівництво нової святині, в якій будемо разом молитись.

Милосердний Господь винагородить ваші пожертви та поверне їх здоров'ям, добробутом та успіхами вам та вашим рідним.

Продовжуємо звертатись до усіх та просити про фінансову підтримку на будівництво храму.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя