Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2016 рік

07.07.2016

Різдво чесного славного пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоана

7 липня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших християнських свят – Різдво Іоана Хрестителя. Свято встановлене на згадку про події, пов’язані з народженням Іоанна Хрестителя, які описані в Євангелії від Луки (Лк. 1:24-25, 57-68, 76, 80). За вченням іудаїзму перед приходом Месії повинен явитись його попередник – предтеча, яким у відповідності з пророцтвом Малахії (Мал. 4:5) вважається пророк Ілія.

В християнстві вчення про провісника Месії – Ісуса Христа – пов’язане з образом пророка Іоана Хрестителя, який відновив і продовжив служіння Ілії. Як оповідає Євангеліє, сам Ісус назвав Іоана “Ілля він, що має прийти” (Мф. 11:14).


детальніше...

26.07.2016

АНОНС: Українська хода у День Хрещення Київської Руси-України

27 – 28 липня 2016 р. Українська Церква відзначатиме річницю хрещення Київської Руси-України.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння:

27 липня о 17:00 – Всенічне бдіння;
28 липня о 10:00 – Божественна літургія.

Богослужіння очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (близько 12:00)
від Володимирського собору до пам'ятника святому князю Володимиру Великому відбудеться ХРЕСНИЙ ХІД


детальніше...

30.07.2016

З нагоди свята Хрещення Київської Руси-України у столиці відбувся Хресний хід

28 липня Православна Церква відзначає день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим, любив його як батька нації, а після смерті вшановує його в лику святих. Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Дружби з Володимиром, його допомоги шукали європейські імператори і королі.

детальніше...

09.08.2016

Святий великомученик і цілитель Пантелеймон

9 серпня Православна Церква вшановує пам'ять великомученика і цілителя Пантелеймона (305).

Святий великомученик і цілитель Пантелеймон народився в місті Никомидії в сім’ї багатого язичника Євсторгія і мав ім’я Пантолеоном. Але мати його Еввула була християнкою. Вона хотіла виховати сина в християнській вірі, але померла, коли майбутній великомученик був ще юнаком. Батько віддав Пантолеона в початкову язичницьку школу, закінчивши яку юнак став навчатися мистецтву лікування у знаменитого в Никомидії лікаря Єфросина. 

детальніше...

14.08.2016

Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього та пам'ять мучеників Маккавеїв

14 серпня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших свят - Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. Також цього дня вшановується пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.).

Напередодні свята - 13 серпня у Свято-Введенському храмі було відслужене Всенічне Бдіння, під час якого було винесено Хрест на середину храму для поклоніння. Богослужіння очолив настоятель храму -  протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василiя Білика.

У сам день свята, 14 серпня 2016 року, в храмі було звершено Божественну Літургію.


детальніше...

19.08.2016

Преображення Господа нашого Ісуса Христа

19 серпня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят церковного календаря – Преображення Господа нашого Ісуса Христа.

Свято Преображення Господнього — одне з дванадцяти найбільших свят Церкви Христової, встановлене на честь об’явлення божественної природи Христа Спасителя своїм учням.

Святкову Божественну Літургію звершив настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після запричасного отець Василій виголосив проповідь, в якій пояснив значення свята та розкрив символіку Преображення Господнього перед Своїми учнями.

Після завершення Божественної Літургії отець Сергій привітав парафіян з Преображенням Господнім.


детальніше...

26.08.2016

Анонс: Молебень перед початком нового навчального року

У неділю 28 серпня, після закінченя Божественної літургії (11:00), у Свято-Введенському храмі священнослужителями буде звершений молебень. На молебні священнослужителі проситимуть у Господа благословення для викладачів, студентів та учнів на успішну працю у новому навчальному році.

Запрошуємо усіх до спільної молитви!


детальніше...

28.08.2016

Успіння Пресвятої Богородиці

28 серпня 2016 року, у неділю 10–ту після П'ятдесятниці і в день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, у Свято-Введенському храмі (Микільська Борщагівка) відбулись уставні богослужіння.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої й священика Василія Білика.


детальніше...

04.09.2016

День знань!

1 вересня щороку ми відзначаємо День знань. Це той єдиний день, коли він є святковим одночасно для усіх та для кожного окремо. 

В урочистих заходах з нагоди свята 1 вересня, на запрошення адміністрації ліцею «Еко», прийняв участь настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко.

Традиційні урочистості відбулись з нагоди свята Першого Дзвоника і в спеціалізованій школі №76 імені Олеся Гончара, до якої з молитвою й вітаннями завітав священик парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці» протоієрей Григорій Фоя.


детальніше...

11.09.2016

Продовжується будівництво нового храму

Інформуємо вас про продовження внутрішніх робіт на будівництві нашого Свято-Введенського храму.

На даному етапі завершується намивання фібробетоном барабану, в якому розташовані 12 вікон під великим куполом.

Продовжуємо просити вас про підтримку нашої парафії та матеріальної допомоги для проведення таких масштабних та витратних будівельних робіт.

Небудьте байдужими до добрих й благодійних справ і Всемилостивий Господь винагородить вас багатьма дарами небесними та земними.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

23 квітня. Вівторок


Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця)

Мц. цариці Олександри

Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця) (303). Мц. цариці Олександри (303). Мчч. Анатолія і Протолеона (303).

детальніше...

24 квітня. Середа


Мч. Сави Стратилата

Мч. Валентина

Мч. Сави Стратилата i з ним 70 воїнiв (272). Прп. Сави Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Прп. Олексiя, затворника Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Мчч. Пасикрата i Валентина (228). Мчч. Євсевiя, Неона, Леонтiя, Лонгина та iнших (303). Прп. Фоми, юродивого (546–560). Прп. Єлисавети, чудотворицi (VІ–VІІІ).

Молченської ікони Божої Матері (1405).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя