Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2014 рік

31.08.2014

Відбувся молебень перед новим навчальним роком

31 серпня 2014 року, у неділю 12-ту після П'ятидесятниці, в Свято-Введенському храмі була звершена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні священика Василія Білика.

На Службу Божу цього дня  прийшло багато дітей парафіян храму, які під час Літургії приступили до таїнства Святого Причастя.

Після завершення Літургії відбувся традиційний молебень перед новим навчальним роком, який відслужив отець Сергій разом з кліриками храму.


детальніше...

01.09.2014

1 вересня – День знань!

1 вересня щороку ми відзначаємо День знань. Це день, коли дзвенить дзвінок, для когось перший, а для когось останній раз. 

Відбулись традиційні урочистості з нагоди свята Першого Дзвоника і в спеціалізованій школі №76 імені Олеся Гончара.

Привітати школярів зі святом 1 вересня на шкільному подвір'ї зібралися батьки, вчителі та гості школи. Директор навчального закладу Знак Олена Петрівна привітала усіх присутніх зі святом знань, побажавши дітям у навчальному році нових успіхів і досягнень та зачитала привітання від Президента України Петра Порошенка.



детальніше...

11.09.2014

Усікновення глави святого пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана

11 вересня 2014 року, в день пам'яті Усікновення чесної глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, у Свято-Введенському храмі м.Києва (Микільська Борщагівка) було звершено святкові богослужіння: Вечірню з акафістом та Божественну літургію.

Богослужіння очолив настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко у співслужінні клірика храму протоієрея Григорія Фої.

Закінчилося богослужіння святковим молебнем перед святими мощами Іоана Хрестителя, які знаходяться у храмі. 


детальніше...

19.09.2014

Чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах

19 вересня Свята Православна Церква святкує чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах.

У Фригійських Колоссах, недалеко від міста Ієрополя, тече річка Ликос. В місцевості, що носить назву Хони, впадає та річка в кам`яне провалля. Тече кілька кілометрів під землею і, вийшовши на поверхню, впадає в річку Меандер.

Саме там, де вода падає в провалля, стояв колись над цілющим джерелом храм Божий, посвячений в честь архистратига Михаїла. В той час в тих краях проповідував слово Боже святий євангелист Іоан Богослов і святий апостол Филип.


детальніше...

21.09.2014

Різдво Пресвятої Богородиці

У неділю 21 вересня Православна Церква відзначає велике двунадесяте свято – Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі м. Києва (Микільська Борщагівка) було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої.

В самий день свята у храмі традиційно була звершена Божественна літургія. Після євангельського читання отець Сергій звернувся до присутніх у храмі парафіян з словом про Різдво Божої Матері.


детальніше...

27.09.2014

Воздвиження Чесного Хреста Господнього

Православні християни 27 вересня святкують празник Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином винесення Хреста Господнього. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

В самий день свята у храмі була звершена святкова Божественна літургія, яку очолив настоятель храму.


детальніше...

07.10.2014

Преподобний Сергій Радонезький, чудотворець

Перш за все майте страх Божий, чистоту душевну та любов нелицемірну.
(Преподобний Сергій Радонезький)

8 жовтня Православна Церква вшановує пам"ять преподобного Сергія Радонезького, чудотворця (ХІV століття)

Преподобний і богоносний отець наш Сергій народився у місті Ростові від добровірних батьків, Кирила та Марії. Вибрав його Бог на службу собі ще з утроби материної, бо коли зайшла якось мати його, за звичаєм своїм, у церкву на святу літургію, маючи в череві це зачате малятко, коли мали почати читати святе Євангеліє, озвалося дитя те у череві — всі, що біля матері стояли, почули.


детальніше...

08.10.2014

Іоан Богослов — Апостол любові

«Немає більше від тієї любові, 
як хто душу свою покладе 
за друзів своїх» (Ін. 15:13)

9 жовтня Свята Церква вшановує пам’ять одного з найбільших апостолів Христових – Іоана Богослова.

Святий апостол і євангелист Іоан Богослов був сином Зеведея і Саломії — дочки святого Йосифа Обручника. Разом зі своїм старшим братом Яковом він був покликаний Господом нашим Ісусом Христом до кола Його учнів на Генісаретському озері. Залишивши свого батька у човні, обидва брати (вони були рибалками) пішли за Господом. 


детальніше...

14.10.2014

Покрова Пресвятої Богородиці

14 жовтня Православна Церква відзначає одне з великих і значних церковних свят року – Покрова Пресвятої Богородиці – встановленого на честь явлення Пресвятої Богородиці в 910 році в Константинопольському Влахернському храмі (де зберігалася риза Пресвятої Діви Марії, Її головний покров і частина поясу, перенесені з Палестини в V столітті).

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі була відправлена Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

29.10.2014

Перший ювілей Чорнобильської каплички

П’ять років у дитячому відділенні Українського спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення існує каплиця “Чорнобильський Спас”, до якої полюбляють приходити усі мешканці закладу: і діти, і дорослі - ті, хто їх лікує.

Сучасні страшні події, що полонили інформаційний простір, не відображають багатомірності  життя нашої країни. У цьому ще раз переконалася, потрапивши на дитяче святечко у Київській Пущі-Водиці. На Покрову Богородиці, 14 жовтня, коли під Верховною Радою трапилися химерні події, тут святкували ювілей – п’ять років, як в Українському спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення з’явилася каплиця Чорнобильський Спас.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя