Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2019 рік

16.02.2019

Громада вітає настоятеля храму з 20-ю річницею священичої хіротонії

Громада Свято-Введенського храму щиро вітає настоятеля храму з 20-ю річницею священичої хіротонії у день свята Стрітення Господнього!

15 лютого 1999 року, на свято Стрітення Господнього, єпископ Вінницький і Брацлавський Панкратій (Тарнавський) звершив священичу хіротонію над отцем Сергієм.

Протягом 20 років священичого служіння, отець Сергій своїми талантами й здібностями проявив себе як добрий пастир і вправний будівничий, завдяки якому постав церковний комплекс.


детальніше...

28.02.2019

АНОНС : 2 березня - батьківська поминальна субота

2 березня, у поминальну суботу, в Свято-Введенському храмі буде звершена Літургія - о 9:00, а заупокійне богослужіння - о 10:30.

Батьківські суботи (а їх в церковному календарі кілька) – це дні особливого поминання покійних. У ці дні в православних храмах здійснюється особливе поминання померлих православних християн.

Молитва за померлих – це найбільше і найголовніше, що ми можемо зробити для тих, хто відійшов у світ інший.


детальніше...

01.03.2019

АНОНС: Творчий майстер-клас для дітей Недільної школи

Запрошуємо дітей на майстер-клас із ліплення глиною (гіпсом).

Творче заняття для дітей (від 5 до 14 років) відбудеться 3 березня о 13:00 год в Недільній школі при Свято-Введенському храмі (бульвар Ромена Роллана, 10).

Маємо сподівання, що такі заходи будуть регулярними, щоб об’єднувати дітей спільним й цікавим майстер-класом та створювати дружню атмосферу для розвитку їхніх творчих здібностей.

детальніше...

09.03.2019

Творче заняття в Недільній школі

У неділю, 3 березня, відбувся творчий майстер-клас з глиною для дітей Недільної школи.

Висловлюємо щиру подяку нашому скульптору Людмилі Лобан за незабутні враження для дітей.

Сподіваємося, що такі заходи будуть в подальшому на постійній основі.

Чекаємо дітей на навчання і розвиток творчих здібностей до Недільної школи при Свято-Введенській парафії (бульвар Ромена Роллана, 10).

детальніше...

12.03.2019

Повчання святих отців і вчителів церкви про Великий піст

Великий піст готовить християн до гідної зустрічі свята Воскресіння Христового (Пасхи).

Чотиридесятниця встановлена на честь сорокаденного посту Спасителя, а Страсна седмиця – на згадку останніх днів земного життя, страждань, смерті і погребіння Христа. Піст – це час покаяння, роздумів і молитви.

Дорогі брати і сестри! Вашій увазі пропонуємо повчання святих отців і вчителів Церкви про Великий піст:

Святитель Іоанн Золотоустий: «Значення посту полягає не у стриманості від їжі, а в усуненні гріхів. 


детальніше...

17.03.2019

Богослужіння у першу неділю Великого посту

Перша неділя Великого посту називається “Неділя Торжества Православ’я”. 
Майже сто років панувала іконоборча єресь. І ось 843-го року, в першу неділю Великого посту, було відновлено шанування ікон.

17 березня 2019 року, у першу неділю Великого посту – неділю Торжества Православ’я – у Свято-Введенському храмі відбулись уставні богослужіння. Після літургії священнослужителями був відправлений молебень Торжества Православ’я. 

Встановлення свята Торжества Православ’я пов’язано з подіями Константинопольського собору 843 року, скликаного імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.


детальніше...

24.03.2019

Богослужіння у другу неділю Великого посту

У другу Неділю Великого посту, свята Церква вшановує пам'ять святителя Григорія Палами, архієпископа Солунського.

У Свято-Введенському храмі відбулись уставні богослужіння, які очолив настоятель - протоієрей Сергій Петленко у співслужінні кліриків храму.

Святитель Григорій Палама, був афонським ченцем і провідником особливого подвижництва - ісихазму, що означає «тиша», «спокій». Він стверджував, що безперестанна Ісусова молитва допомагає очистити розум і серце, а також відкриває Божественне світло, саме те світло, яке бачили апостоли на Фаворі, будучи очевидцями Преображення Господнього.


детальніше...

26.03.2019

Як приготуватися до сповіді?

Сам Ісус Христос дав святим апостолам, а через них і всім священикам, владу відпускати (прощати) гріхи: «Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тим відпустяться; на кому залишите – залишаться» (Ін. 20, 22–23). Крім того, Христос Спаситель ще раніше двічі виголосив  обітниці про це Таїнство. Перша була проголошена апостолові Петру, коли той від усіх апостолів  визнав Христа Сином Божим: «І дам тобі ключі від Царства Небесного: і що зв’яжеш на землі, те буде зв’язане на  небесах, і що розв’яжеш на землі, те буде розв’язане на небесах» (Мф. 16, 19)

детальніше...

01.04.2019

Третя неділя Великого посту — Хрестопоклонна

На хресті принесена жертва, а де жертва, там відпущення гріхів, там примирення з Господом, там свято і радість (свт. Іоан Золотоустий).

Третя неділя Великого посту називається Хрестопоклонною. Таку назву вона отримала від того, що цього дня виноситься для поклоніння Животворящий Хрест та прославляється викупний подвиг розп’ятого Господа нашого Icуса Христа.

У Свято-Введенському храмі відбулись уставні богослужіння, які очолив настоятель - протоієрей Сергій Петленко у співслужінні кліриків храму.

Святий Хрест має нагадати безкінечну Божу любов і милість до нас. Через добровільні Христові страждання і Його смерть задля нас, відбулось викуплення, спасіння, зцілення та відродження. 

Ісус Христос взиває до нас з Хреста: "Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, візьме хрест свій та йде за Мною...І хто не несе хрест свій і не йде слідом за Мною, той не може бути Моїм учеником (Лк. 9, 23;14, 27).


детальніше...

03.04.2019

Як підготуватися до Святого Причастя?

«Причастя, або Євхаристія, є таїнством, у якому хліб і вино, під час Літургії, силою та дією Святого Духа перетворюються, або переосутнюються, на істинне тіло й істинну кров Господа Ісуса Христа на спомин страждань Його і смерті, і для причастя православних християн, на відпущення гріхів і на життя вічне» (Догматичне богослів’я).

Підготовка до Причастя здавна називається говінням. Готуючись з'єднатися з Христом у таїнстві Євхаристії, православний християнин повинен підготувати свої душу і тіло до гідної зустрічі з Господом.

Під час Великого посту Церква закликає усіх своїх вірних примиритися з Богом і з'єднатися з Ним через святі таїнства Сповіді та Причастя.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя