Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2017 рік

19.03.2017

Анонс! Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 30 березня  о 14:00 (четвер).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

24.03.2017

Патріарх Філарет зустрівся з керівництвом будівельної компанії «АТЛАНТ»

23 березня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції засновника та керівництво будівельної компанії "АТЛАНТ". Святійший Патріарх, у своєму вступному слові, підкреслив важливість та необхідність підтримки меценатами Української Православної Церкви Київського Патріархату. Святійшому Владиці були представлені чотири архітектурні проекти житлових комплексів з будівництвом на їх територіях православних храмів.

детальніше...

07.04.2017

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

09.04.2017

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

11.04.2017

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

13.04.2017

АНОНС: Розклад перед Пасхою

Понеділок, вівторок, середа – 8:00 – Літургія (сповідь,причастя). 17:00 – Велике повечір’я.

Четвер – 9:00 – Літургія (сповідь,причастя). 17:00 – Утреня. Страсті Христові.

П’ятниця – 8:30 – Царські часи.

14:00 – Вечірня. Винесення Св. Плащаниці.

17:00 – Утреня.

Субота. 9:00 – Літургія (сповідь,причастя).

22.30 -  читання Діянь святих апостолів;

 23.00 – Пасхальна полуношниця;

 23:45–00:00 – Хресна хода навколо храму.

16.04.2017р., Неділя – СВІТЛЕ ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ, ПАСХА.

00:00 – 3:30 – Пасхальна утреня. Божественна літургія.

Освячення пасхальних приношень – з 3.30 год. ранку

до 12.00 год (перед каплицею).


детальніше...

14.04.2017

Страсна П'ятниця - найскорботніший день року

У православних християн сьогодні Велика П'ятниця Страсної седмиці - день розп'яття Спасителя, найскорботніший день у році.

Страсна П'ятниця присвячена спогадам про суд над Ісусом Христом, його розп'яття і хресну смерть на Голгофі, зняття Його тіла з хреста і поховання.

Згідно з Євангеліями, в п'ятницю після арешту в Гефсиманському саду, Ісуса повели на допит в дім первосвященика. Після суду, Понтій Пілат, прокуратор іудейський, затвердив вирок про страту Христа. Згідно з традицією, на честь великого свята юдейської Пасхи одного з арештованих милували. Прокуратор у зверненні до народу радив звільнити Ісуса, але підкуплені грошима первосвящеників і фарисеїв люди кричали: "Розіпни Його!", а про Варавву: "Відпусти його!". Останніми словами Ісуса були: "Отче! В руки Твої віддаю дух Мій".


детальніше...

17.04.2017

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

16 квітня 2017 р., Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої та свящ. Василія Білика.


детальніше...

23.04.2017

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію в храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

21 квітня 2017 року, у день шанування ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав парафію ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" на Борщагівці, де звершив Божественну літургію з нагоди храмового свята.

На запрошення отця настоятеля, участь в святковій Літургії взяв настоятель Свято-Введенської парафії прот. Сергій Петленко, а також клірики храму – прот. Григорій Фоя та свящ. Василь Білик.

Також цього дня парафія відзначала 15-річчя з часу освячення Патріархом Філаретом храму, який був відбудований після руйнування у безбожні атеїстичні часи та 145-річчя побудови першого храму.


детальніше...

30.04.2017

Освячення храму на столичному масиві Новобіличі

29 квітня 2017 року  Предстоятель Української Церкви Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Святого Духа в Святошинському районі міста Києва.

На запрошення отця настоятеля священика Юрія Слісарчука в освяченні храму та святковій Божественній літургії взяв участь клірик Свято-Введенського храму – протоієрей Григорій Фоя.

На церковному подвір’ї Святійшого Владику зустріли парафіяни храму й піднесли традиційний коровай, а діти зачитали вірші та вручили квіти.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя