Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії
23.04.2019

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

22.04.2019

Свято-Введенський храм отримав копію Томосу

Напередодні Святої Пасхи, наш храм отримав копію Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

Православна Церква України, перебуваючи багато століть в духовному полоні Російської Церкви, яка неканонічно приєднала до себе Київську митрополію (1686р.), отримала Патріарший і Синодальний Томос Константинопольської Православної Церкви щодо автокефалії. Цей документ був урочисто наданий Вселенським Патріархом Варфоломієм І Блаженнішому Епіфанію, митрополиту Київському і всієї України 6-го січня 2019 року у головному храмі Вселенського Патріарахату – Свято-Георгіївському патріаршому соборі (Стамбул, Туреччина).

Мільйони українців багато століть молилися про духовну незалежність і тільки тепер ми отримали цей довгоочікуваний і вистражданий документ, який підносить нашу Православну Церкву України в один ряд з іншими помісними церквами світового православ’я.


детальніше...

21.04.2019

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив протоієрей Григорій Фоя у співслужінні клірика храму - священика Василя Білика.

Після читання Євангелія отець Григорій благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

15.04.2019

Анонс: Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 18 квітня о 14:00 (четвер).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

11.04.2019

Допомога храму

Дорогі браття і сестри!

Протягом уже багатьох років ми разом будуємо наш величний храм, який стане головною святинею церковного комплексу та духовним осередком Святошинського району. Без підтримки багатьох помічників і жертводавців, які систематично вкладають свої лепти у розбудову храму, це було б вкрай тяжко, а можливо й взагалі нереально.

Останні декілька років ми перейшли на внутрішні роботи, а станом на тепер підійшли до наступного етапу робіт – проведення основних комунікацій (тепло, електроенергія, вода, каналізація) без яких продовження подальших оздоблювальних робіт на будівництві храму – неможливо.


детальніше...

08.04.2019

Творче заняття з писанкарства

7 квітня, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, в Недільній школі при Свято-Введенському храмі, було проведене творче заняття з писанкарства.

Прийшов час готуватися нам усім до найсвітлішого й найбільшого для християн свята в році – Великодня. Це найвеличніше свято з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Традиція обмінюватися писанками знайома кожній людині з дитинства. В кожній родині знають усі як фарбувати яйця – і займаються цим традиційно щороку, напередодні свята Пасхи.


детальніше...

07.04.2019

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

03.04.2019

Як підготуватися до Святого Причастя?

«Причастя, або Євхаристія, є таїнством, у якому хліб і вино, під час Літургії, силою та дією Святого Духа перетворюються, або переосутнюються, на істинне тіло й істинну кров Господа Ісуса Христа на спомин страждань Його і смерті, і для причастя православних християн, на відпущення гріхів і на життя вічне» (Догматичне богослів’я).

Підготовка до Причастя здавна називається говінням. Готуючись з'єднатися з Христом у таїнстві Євхаристії, православний християнин повинен підготувати свої душу і тіло до гідної зустрічі з Господом.

Під час Великого посту Церква закликає усіх своїх вірних примиритися з Богом і з'єднатися з Ним через святі таїнства Сповіді та Причастя.


детальніше...

01.04.2019

Третя неділя Великого посту — Хрестопоклонна

На хресті принесена жертва, а де жертва, там відпущення гріхів, там примирення з Господом, там свято і радість (свт. Іоан Золотоустий).

Третя неділя Великого посту називається Хрестопоклонною. Таку назву вона отримала від того, що цього дня виноситься для поклоніння Животворящий Хрест та прославляється викупний подвиг розп’ятого Господа нашого Icуса Христа.

У Свято-Введенському храмі відбулись уставні богослужіння, які очолив настоятель - протоієрей Сергій Петленко у співслужінні кліриків храму.

Святий Хрест має нагадати безкінечну Божу любов і милість до нас. Через добровільні Христові страждання і Його смерть задля нас, відбулось викуплення, спасіння, зцілення та відродження. 

Ісус Христос взиває до нас з Хреста: "Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, візьме хрест свій та йде за Мною...І хто не несе хрест свій і не йде слідом за Мною, той не може бути Моїм учеником (Лк. 9, 23;14, 27).


детальніше...

Страницы: <<< | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | >>> 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

16 квітня. Вівторок


Мцц. Агапiї, Ірини i Хионiї

Мчц. Галина

Мцц. Агапiї, Ірини i Хионiї (304). Мч. Леонiда i мцц. Харiєси, Нiки, Галини, Калiси, Нунехiї, Василiси, Феодори, Ірини та iнших (258).

Ільїнсько-Чернігівської (1658) і Тамбовської (1692) ікон Божої Матері.

детальніше...

17 квітня. Середа


Сщмч. Симеона, єп. Персидського

прп. Олександра Свiрського

Сщмч. Симеона, єп. Персидського, i з ним мчч. Авделая i Ананiї, пресвiтерiв, Хусдазата (Усфазана), євнуха, Фусика, Азата, мц. Аскитреї та iнших бага­тьох (344). Прп. Акакiя, єп. Мелiтинського (бл. 435). Прп. Зосими, iгум. Соловецького (1478). Знайдення мощей прп. Олександра Свiрського (1641). Мч. Адрiана (251). Свт. Агапита, папи Римського (536).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя